Zdroje: www.novinky.cz, www.vanocnisen.cz

Otevírací doby na Vánoce

Pokud sháníte dárky na poslední chvíli, pak rozhodně nepočítejte se Štědrým dnem, i když 24. prosince bývá ještě otevřeno dopoledne. Zvládnete tak na poslední chvíli koupit několik málo kusů potravin, ale s většími nákupy už raději nepočítejte. Určitě si dokážete představit, kdo všechno bude muset ještě na poslední chvíli vyběhnout a nakoupit, co zapomněl.

Nicméně zákon se nevztahuje na malé obchody, respektive menší než 200 metrů čtverečních, které jsou umístěné mimo nákupní centra. Může se vám tedy poštěstit na čerpací stanici, v malém obchůdku ve vaší čtvrti, ale tam samozřejmě musíte počítat s hodně omezeným sortimentem.

Povánoční nákupy, Silvestr a Nový rok

Po Štědrém dni následují dva dny svátků, kdy jsou obchody uzavřeny a stejně tak je tomu i na Nový rok. Nicméně i zde platí, že malé prodejny mimo nákupní centra mohou, ale nemusí mít otevřeno.

Jiné je to ale na Silvestra čili poslední den v roce, 31.prosince. Otvírací doby nejsou nijak regulovány, obchody i nákupní centra jsou běžně otevřené jako v jakýkoli jiný den. Nicméně musíte počítat také s tím, že letos připadá poslední prosincový den na sobotu.

Jak už bylo řečeno, na Nový rok si toho moc nekoupíte, i v tento den platí uzavírka obchodů v nákupních centrech a s plochou větší než 200 čtverečních metrů.

Související články