Máte dojem, že vaše myčka jistým způsobem stagnuje a nevyndáváte z ní dokonale čisté nádobí? Nebo snad i nepříjemně zapáchá? Účinné řešení je jednodušší, než si myslíte.

Vyhnete se tak i agresivním chemickým prostředkům, které nejsou zcela v souladu s ochranou životního prostředí. Stačí sáhnout po prostředku, který máte běžně v kuchyni. O který se jedná a jak přesně ho použít?

Jak jednoduše vyčistit myčku nádobí? Podívejte se na zajímavé YouTube video na kanálu Natural Health Remedies:

Zdroj: Youtube

Využijte sílu octa

Všestranným pomocníkem, který dokáže zázraky i s čištěním vaší myčky je obyčejný ocet. Máme pro vás jednoduchý a účinný trik, který vám pomůže zbavit ji usazenin i nepříjemných odérů.

Proč právě ocet?

Ocet je přírodní kyselina, která má vynikající čisticí a dezinfekční účinky. Při čištění myčky působí hned několika způsoby. Perfektně odstraňuje vodní kámen, který se často usazuje na topných tělesech a tryskách.

Díky tomu se zlepšuje účinnost myčky a zároveň prodlužuje její životnost.  Ocet také neutralizuje nepříjemné pachy, které se mohou v myčce časem objevit. Zároveň má silné antibakteriální účinky, takže zabije i případné bakterie a plísně, které se v myčce poměrně rychle množí. Navíc je šetrný k životnímu prostředí, protože se snadno biologicky rozkládá a nezanechává po sobě žádné škodlivé látky.

Jak ocet použít

Nejprve naplňte sklenici nebo misku až po okraj octem. Následně ji umístěte do spodního koše myčky. Pak spusťte nejdelší mycí program a zvolte nejvyšší možnou teplotu. Po skončení programu opláchněte vnitřek myčky čistou vodou a nechte ji oschnout do sucha.

Jak často používat octem?

Optimální je čistit myčku octem jednou měsíčně. Jestliže však máte doma tvrdou vodu, anebo používáte myčku denně, můžete být interval častější.

Další tipy pro čistou myčku

Nezapomínejte pravidelně čistit filtr, který v myčce zachycuje nečistoty. Mohou způsobit její špatný chod a nepříjemný zápach. Vždy jej vyjměte a propláchněte pod tekoucí vodou. Před vložením nádobí do myčky vždy odstraňte veškeré zbytky jídla. Stejně tak vždy používejte kvalitní sůl a leštidlo.

Související články

Zdroje: www.goodhousekeeping.com, www.toprecepty.cz