I když se budete sebevíc snažit, aby vám mobil nikde neupadl a nebouchli jste s ním, tak ho stejně neuhlídáte. Časem se vytvoří na displeji rýhy a škrábance, které jsou mnohdy nepříjemnou záležitostí pro uživatele. Existuje však několik triků, jak se efektivně škrábanců zbavíte. Vyjde vás to levně a s výsledkem budete spokojení.

Pomůcka z koupelny

Podívejte se na video, kde je ukázáno několik tipů, jak se škrábanců na mobilu zbavíte:

Zdroj: Youtube

Jestliže máte poškrábaný mobil, tak pomůcku na jeho vyhlazení najdete v koupelně. Opravdu vám pomůže klasická zubní pasta, která však není na základě gelu. Naneste trochu pasty na vatový tamponek a krouživými pohyby vmasírujte pastu v oblasti škrábanců. Poté otřete místo navlhčeným hadříkem.

Škrábanec jako škrábanec

Už jste někdy odstraňovali škrábance na autě? Pokud ano, tak v dílně nebo garáži najdete vosk či jiný krém, kterým půjdou zahladit i škrábance na telefonu. Stejně jako u zubní pasty, tak i krém na odstranění škrábanců na povrchu automobilových nátěrových hmot naneste na tamponek a jemně vmasírujte do prasklinek.

Retušovací fix

Tento způsob zakrytí škrábanců je hojně využíván především na autolak, ale skvěle poslouží také na poškrábaný mobil. Nejdříve však displej co nejpečlivěji vyčistěte a odmastěte. Díky tomu se fix lépe přichytí na poškozené místo. Poté už jen naneste na škrábance jakékoli hloubky. Retušovací fix si totiž dokonale poradí i s hlubšími a rozsáhlejšími škrábanci.

Melaminová nano houbička

Tuto houbičku můžete znát především pro její skvělé čisticí schopnosti. Využít ji ale můžete i na škrábance, se kterými si hravě poradí. Stačí houbičkou přejíždět po poškrábaném displeji a sami uvidíte, že houbička dané místo zkrátka vygumuje.

Olej obnoví zašlý lesk

V boji proti škrábanců na displeji pomůže dočasně také rostlinný olej. Postačí vám pouhá jedna malinká kapička, kterou rozetřete po celém displeji pomocí čistého hadříku. Uvidíte, že olej dodá telefonu znovu ztracený lesk. Tato metoda se však doporučuje použít jako poslední možnost, jelikož vám displej dokáže velmi umastit. Při její aplikaci proto použijte opravdu minimální množství oleje.

Zdroje: ifenomen.cz, tipio.cz