Kde jsou ty časy, kdy jsme neměli možnost kdykoli a odkudkoli si zavolat a kdy jsme nebyli stále na příjmu. Mobilní telefon se stal součástí našeho života, který v mnoha směrech život usnadňuje, ale také komplikuje. Pokud jej umíme dobře využívat, může být naším pomocníkem, ale také naopak. Kde jsou také ty časy, kdy nám mobily vydržely na jedno nabití i týden. Dnešní akumulátory nemají zdaleka takovou výdrž a velice často se stává, že když je skutečně nutně potřebujeme, jsou vybité. Pak hrajeme o čas, protože nabití nějakou dobu zabere, a dnešní svět je přece tak rychlý. Poradíme vám, jak nabíjet mobil rychleji a efektivněji.

Originální adaptér

Nejprve je nutné začít u nabíjecího kabelu. Vždy používejte původní kabel, pokud ho ztratíte, pořiďte si opět originální, určený k vašemu typu telefonu. Levnější nabíjecí kabely za pár korun, které sice mohou vypadat na první pohled stejně, mohou mít uvnitř takové materiály nebo konstrukci, která neumožňuje funkci rychlého nabíjení. Pokud si budete kupovat nový kabel, vždy se ptejte na silnější adaptér a funkci rychlého nabíjení. I když bude adaptér silnější než ten předchozí, baterii v mobilu tím nepoškodíte.

Vyhněte se teplu

Neméně důležité je i místo, kde mobil nabíjíte. Rozhodně to nedělejte v přetopených a vlhkých místnostech a už vůbec ne na přímém slunci. Ideální je běžná pokojová teplota do 21°C a pozor, během nabíjení odstraňte i kryt, zejména pokud vlastníte smartphone.

Režim letadlo

Třetí radou je vypnout všechny nepotřebné aplikace a ukončit procesy. Pokud jsou spuštěné, čerpají energii, kterou nutně při nabíjení potřebujete. Naučte se vždy s nabíjením zapnout režim Letadlo, který zajistí i odpojení od sítě, které čerpá energii ze všeho nejvíce.

Dobrá rada na závěr: Naučte se některé dny žít i bez mobilu, budete tak připraveni na nečekané výpadky dodávky elektrické energie a možná se vám život bude zdát krásnější.

Související články

Zdroje: svetkreativity.cz, www.svetandroida.cz