Šedivé vlasy se postupem času objeví na každé kštici. Je to jeden ze znaků stárnutí organismu. Vlasové folikuly ztrácejí schopnost pigmentace a melanin v buňkách se stává více transparentní. Šedivění však nemusí být jen známkou vysokého věku, někdy k němu dochází i kvůli jiným faktorům, například genetickou dědičností, stresem, vedlejšími účinky léků nebo vlivem některých nemocí.

Proto není od věci tento proces zpomalit a vědět, jak se můžete o vlasy postarat i bez chemických barev, které vlasy časem velmi oslabí a způsobují jejich vysušení, zvýšenou lámavost a někdy i alergii.

Zkuste šediny pozastavit

V posledních letech je péče o vlasy čím dál dražší záležitostí. A obzvlášť jste-li odkázáni na pravidelné dobarvování šedin, které se většinou provádí jednou za měsíc. Pokud chcete šediny lehce pozdržet, stačí dát vlasům a pokožce hlavy tu správnou péči, nejlépe na bázi přírodních prostředků, které nemají žádné vedlejší účinky. A s bravurou to zvládnete i doma sami. Ušetříte tak podstatnou část rodinné kasičky.

Úžasný přírodní prostředek proti prvním šedinám

Pokud patříte mezi ty, kterým se šedivé vlasy začaly sem tam objevovat, je tato ozdravná maska přesně pro vás! Navíc dokonale podpoříte růst a kvalitu svých vlasů. Dokonce se zbavíte suché svědivé pokožky, popřípadě i lupů.

Postačí vám k tomu 1 až 2 odnože aloe vera. Podélně je rozkrojte a lžící si do misky vyškrábejte veškeré množství zázračného gelu. Obsahuje významné enzymy, které pomáhají aktivovat odumírající buňky. Přidejte 1 kapsli gelového vitamínu E, který je běžně k dostání v každé lékárně. Rozřízněte ji na dvě poloviny a obsah vylijte ke gelu z aloe vera. Obě složky řádně promíchejte pomocí lžíce nebo vařečky.

Jak ozdravný gel použít

Gel pečlivě vetřete do celé pokožky hlavy a minimálně 3 minuty ji masírujte. Následně zabalte vlasy i s gelem do plastového sáčku a obalte do suchého ručníku. Zábal nechte působit nejlépe přes noc a ráno si vlasy omyjte vlažnou vodou. Směs skvěle funguje také jako kondicionér a vlasy jsou po něm hebké a lesklé.

V případě, že máte šedivých vlasů již větší množství a chcete se vydat přírodní cestou, jak je zakrýt a oživit, mrkněte doma do spíže. Jistě tam najdete suroviny, které vám v tom s přehledem pomohou. Které to jsou?

Obarvěte šediny kávou

Pokud máte hnědé vlasy, nevyhazujte zbylou kávovou sedlinu, je to totiž skvělý pomocník. Naneste si lógr na mokré vlasy, pečlivě vmasírujte a nechte ji minimálně 30 minut působit. Následně vlasy pečlivě opláchněte a nechte je vyschnout jen tak, nejlépe bez fénování. Vaše vlasy budou ve výsledků krásně lesklé, vyživené a poddajné. Lógr je navíc díky obsahu antioxidantů a kofeinu velice nápomocný v urychlení růstu vlasů.

Pro zrzky červená řepa

Červená řepa je výborná pro ztmavení zrzavých vlasů, kterým dodá opravdu měděný lesk. Smíchejte rozmixovanou červenou řepu s trochou vody a naneste si směs na vlasy po umytí jako masku. Po 20 minutách působení ji spláchněte vlažnou vodou.

Cibulová pasta

I obyčejná cibule vás dokáže šedivých vlasů zbavit. Vyrobte si cibulovou barvící pastu. Stačí si oloupat celou cibuli a rozmačkat ji na jemnou pastu, kterou naneste a vmasírujte do pokožky hlavy. Po 30 minutách působení ji umyjte. Pro odstranění cibulového zápachu použijte přírodní šampon na vlasy. Vaše vlasy budou o odstín tmavší.

Zdroje: www.svetkreativity.cz, www.styl.instory.cz, www.rehabilitace.info