Zdroj: ants.com

Přítomnost mravenců v kuchyni asi nikoho netěší. Proto se jich chceme zbavit co nejrychleji a nejúčinněji. Není čas ztrácet čas. Ukážeme vám, jaké metody je zbytečné provádět a proč.

Skořice

Je známé, že intenzivní vůni mravenci nesnášejí. Narušuje totiž účinek feromonů, jež tito tvorové používají k orientaci a komunikaci. Kupovaná skořice však nemá dostatečnou koncentraci a intenzitu. Mravenci tak rozsypaný prášek akorát obejdou a budou hledat potravu jinde. Vám nezbude nic jiného, než nepořádek na podlaze uklidit.

Máta

Podobně je na tom i voňavá máta. Mravenci si ze zdravé bylinky nic nedělají a někdy si ji dokonce odnesou i domů. Aby byla metoda účinná, je třeba použít koncentrát v podobě esenciálního oleje.

Úklid

Udržování čisté kuchyně patří mezi prevenci před mravenčí invazí. Často však nestačí. Aby se mravenci nedostali ke zdroji jídla a neřekli o tom zbytku mraveniště, je potřeba potraviny vhodně skladovat. Samozřejmostí by tedy mělo být uchovávání potravin ve vzduchotěsných nádobách, skladování zralého ovoce v ledničce, uzavírání pytlů od granulí apod.

Lepící páska

Pokud si oblepíte kuchyni lepící páskou, zachytí spíše prach a nečistoty než malého mravence. Lepící páska je navíc nepraktická a může vám zanechat lepivé zbytky na lince nebo na podlaze.

Kávová zrna a kávová sedlina

Káva mravencům sice nevoní, kávová sedlina nebo zrníčka je však nevyženou. Nastraženou past obejdou nebo odstraní z cesty.

Mouka

Podle babských rad by měli mravenci po pozření mouky a napití vody explodovat. Toto je však pouze rozšířená legenda. Mouka jim chutná, takže je neodeženete, ale naopak přilákáte.