Podle pověr jsou pavouci označováni za tvory, kteří nosí do domu štěstí, avšak většina lidí se jich spíše bojí. Je to kvůli tomu, že jsou chlupatí a mají osm nohou? Kdo ví. I tak jsme pro vás připravili několik domácích repelentů, které efektivně pomohou. Vyzkoušejte je sami a uvidíte, že z nich budete nadšení. Žádná chemie, ale ani pavouci!

Kaštanová dekorace

Určitě neuděláte špatně, když si vyzdobíte domov několika koňskými kaštany. Je o nich známo, že skvěle odhánějí pavouky. Umístit je můžete na parapety, podél podlažních lišt či přímo za dveře. Pavouci se v okolí nebudou shromažďovat. Kaštany vám na místě i dlouho vydrží, takže je nemusíte příliš často měnit.

Podívejte se na video, jak kaštany správně použít:

Zdroj: Youtube

Ocet pavoukům nevoní

Ocet patří mezi vůně, které pavoukům nevoní, a proto se jí raději vyhnou velikým obloukem. Nařeďte v poměru 1:1 ocet s vodou a nalijte do rozprašovače. Směsí postříkejte veškeré rohy a vchody, kudy by se pavouci mohli dostat do domácnosti. Abyste docílili lepšího efektu, proces zopakujte několikrát.

Citrusové slupky nevyhazujte

Uchováváte citrusy v misce na lince nebo na stole? Děláte velmi dobře! Stejně jako ocet, tak i citrusy pavouci nemají rádi. Slupkami citrusů potřete parapety a dveře.

Máta a jiné koření

Pavouci rovněž nesnášejí vůni máty, skořice, hřebíčku či eukalyptu. Použít se dají jak sušené, tak i čerstvé, které třeba vypěstujete doma v květináči na okenním parapetu. Celý dům postříkejte směsí z mátového esenciálního oleje. Do rozprašovače naplněného vodou přidejte 20 kapek esence z máty. Nejenže odeženete pavouky, ale také krásně provoníte celý domov.

Znáte křemelinu?

Křemelina je prášek vyrobený z fosilizovaných zbytků zvláštního druhu živočichů, které se nacházejí na dně řek, potoků, jezer a oceánů. Je velmi účinná a zaplatíte za ni pouze pár korun. Rovněž je vhodná pro ty, kteří mají doma malé děti či mazlíčky, jelikož tento prášek není toxický. Zbavíte se jak pavouků, tak i dalšího nežádoucího hmyzu.

Zdroje: prima-receptar.cz, ctidoma.cz, bydlimekvalitne.cz