Znáte to možná i vy. Čerstvě vyprané a usušené napínací prostěradlo je někdy pěkně náročné složit tak, aby z něho nebyla nevzhledná koule a aby v prádelníku nezabíralo mnoho místa. Často je vyrobeno z takového materiálu, že se snadno zmačká, a tak je správné složení prostěradla více než žádoucí. Máme pro vás dva návody.

První návod

Pro skládání napínacího prostěradla nejprve potřebujete rovný povrch a místo, zvolte třeba velký stůl nebo postel. Prostěradlo obraťte naruby, do každé ruky vezměte roh na dlouhé straně, spojte ruce a jeden roh přes druhý přehněte. Okraje narovnejte, vezměte druhý roh a opět ho přehněte. Přebytečnou látku přehněte do obdélníku, položte ho na plochu, složte ho na třetiny. Vznikne dlouhý pruh, který na závěr složte buď na třetiny nebo čtvrtiny.

Způsob číslo dvě

Můžete vyzkoušet i další způsob. Uvolněte místo na stole a položte na něj prostěradlo, guma směřuje nahoru. Vezměte spodní rohy, přetočte prostěradlo naruby a vložte je dovnitř do horních rohů. Prostěradlo tím složíte na poloviny a když s ním dobře zatřesete, bude dokonale přehnuté dohladka. Prostěradlo opět dejte na stůl a přeložte na poloviny tak, že jej vezmete za konec tam, kde se setkávají rohy. Na závěr přeložte spodní polovinu přes horní a prostěradlo složte.

Video návody, jak složit napínací prostěradlo

Můžete to zkusit i podle těchto videonávodů:

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube

Zdroje: adbz.cz, www.craneandcanopy.com