Zdroje: living.iprima.cz, mommysmemorandum.com, www.wikihow.com

Recepty na domácí aviváž

Receptů je celá řada a je jen na vás, který se vám zalíbí a bude se vám zdát nejpraktičtější. Tou úplně nejjednodušší jednosložkovou aviváží je ocet. Obyčejný ocet je zcela dostatečný, jen to prádlo neprovoní. Nicméně ani nezanechá nepříjemný kyselý zápach. Ten naopak rychle vyvětrá a prádlo bude mít svěží nevtíravé aroma. Textil ale změkčí, a navíc odbourá veškeré zbytky prášku.

Pokud přece jen toužíte po libé vůni dle vašeho výběru. Do litru octa přidejte zhruba šest kapek esenciálního oleje. Před použitím nezapomeňte protřepat.

Jak připravit domácí aviváž?

Další jednoduchý recept představuje Frekvence 1 v tomto kratičkém příspěvku.

Zdroj: Youtube

Domácí aviváž je levná a ekologičtější

Mezi jednoduchými domácími přípravky podobné aviváži patří také ocet se sodou a esenciálním olejem. V tomto případě není potřeba vlasový kondicionér a vámi vyrobený přípravek provoníte jakýmkoli oblíbeným olejíčkem.

Do 6 hrnků octa nasypejte 1 hrnek jedlé sody a počkejte, až přestane směs šumět. Protože při reakci dochází k napěnění, použijte dostatečně velkou nádobu, aby vám směs neunikla přes okraj. Až přestane směs reagovat, přidejte 15 kapek vybraného esenciálního oleje a vše společně přelijte do lahvičky k uskladnění.

Na praní používejte maximálně jeden hrnek na várku prádla, vždy před použitím tekutinu pořádně protřepejte.

Související články