Lapač snů je považován za amulet, který má ochraňovat spícího člověka před špatnými sny, negativní energií a zlými duchy. Základem lapače snů je kruh, který symbolizuje koloběh života a základ síly. Síťka vytvořená uvnitř kruhu má za úkol zachytit veškerou negativní energii a peříčka naopak vytvářejí hezké sny a poklidný spánek. Lapač snů můžete konec konců použít i jako pouhou dekoraci interiéru.

Pomůcky na výrobu

Podívejte se na video, jak rychle a jednoduše můžete lapač snů vyrobit:

Zdroj: Youtube

Základním prvkem lapače snů je obruč ze dřeva. Můžete sehnat ale také plastovou nebo kovovou obruč. Na její omotání budete potřebovat bavlnku či šňůrku. Nakonec nezapomeňte ani na korálky a peříčka. Amulet můžete ladit do různých barev dle vaší kreativity.

Význam světových stran

Indiáni věřili, že každá světová strana na amuletu znamená něco jiného. Sever je symbolem smyslů a živé mysli. Jih je spojen s vazbou přírody a jejími živly, které vytváří celý svět. Východ znázorňuje vesmírného Ducha a západ představuje tělo a jeho sílu.

Omotání obruče bavlnkou

Bavlnku zauzlujte na obruči a postupně s ní celý kruh obmotejte. Pokud však chcete, aby byla obruč vidět, tento krok přeskočte a rovnou začněte tvořit středovou síť. Rozdělte si kruh do osmi částí, ve kterých bavlnku uvažte malým uzlíkem. Bavlnku přitom moc neutahujte a ani moc nepovolujte. Stejně postupujte po každé řadě až do středu. Před posledním uzlíkem uprostřed nezapomeňte navléct korálek.

Šňůrky s peříčky

Počet provázků s peříčky se může lišit podle velikosti kruhu. Svažte k sobě tři peříčka a uzlík zakryjte pomocí velkého korálku. Na spodní část kruhu pak navažte připravené šňůrky s peříčky a korálky. Doprostřed umístěte nejdelší šňůrku a po stranách ty kratší. Na závěr uvažte očko na horní část kruhu, za který celý lapač snů pověsíte.

Ideální místo pro lapač

Lapač snů byste měli nejlépe umístit nad postel. Na toto místo ale musí ve dne chvíli svítit sluníčko, aby spálilo polapené duchy z předchozí noci. Můžete si vyrobit také malinkou verzi lapače snů, který lze zavěsit na lampičku u nočního stolku.

Zdroje: shanti.cz, abecedazahrady.dama.cz, living.iprima.cz