Díky WC blokům už nemusíte drhnout toaletní mísu tak často, protože ji dezinfekční prostředek při každém spláchnutí vyčistí. Závěsné košíčky s čistícím gelem uvolní účinné látky, které chrání toaletu před vodním kamenem a bakteriemi.

Není to tak jasné!

Určitě si naprostá většina z nás neuvědomuje, že pověsit správně WC blok do záchodové mísy, není jen tak. Přestože většina z nich, které se na mísu zavěšují, disponuje k tomu určeným plastovým držátkem, které je samo o sobě návodem, jak čistič správně zavěsit, záleží na více různých kritériích. Navíc jej lze zavěsit tak, že plastový držák není vůbec vidět! A je to přitom velmi jednoduché.

Možná právě slovo závěsné je matoucí, takže se všichni logicky snažíme čisticí bloky zavěsit kolem keramické sanitární mísy Jenže! Ono to lze i jinak. Jejich umístění je pak daleko jednodušší a především hezčí.

Jak na to, vám ukáže toto video:

Zdroj: Youtube

Žádný plast

WC blok by měl být rozhodně zavěšen tam, kde z něj při splachování poteče voda, tedy někde těsně pod okrajem mísy, a přitom v místě vodního pramene. Takže přestože voňavý dezinfekční WC blok používá téměř každá domácnost, ne každá domácnost jej umí správně nainstalovat.

A jak je to správně? Správným řešením je zasunout plastový závěs pod spodní část pláště. Lepší je to provádět v gumových rukavicích tak, že WC blok uchopíme v místě gelové náplně. Ani nemusíme zvedat záchodové prkénko. Blok potom jednoduše zasuneme zevnitř keramické mísy, a to včetně plastového držáčku. Právě díky němu se čistič v míse zachytí a efekt bude stejný, jen bez plastu nehezky „zdobícího“ vaši mísu.

WC čistič "home made"

Pokud nemáte rádi kupované chemické WC bloky, a přesto chcete, aby vaše toaleta byla čistá a voňavá, můžete si jednoduše vytvořit svůj vlastní. Stačí vám k tomu prázdný závěsný držák, voda, tekuté mýdlo, kukuřičný škrob, kyselina citronová a esenciální olej. Do hrnce nalijete vodu, kyselinu a škrob a vše smíchejte a povařte. Až směs začne houstnout, stáhněte plamen a přidejte olej. Nakonec přimíchejte i mýdlo a nandejte do dávkovače. Na 100 ml vody dejte lžičku škrobu a 6 lžiček kyseliny citronové.

Zdroje: www.krasnezeny.eu, www.svetzeny.cz