Myčku stačí vyčistit dvěma ingrediencemi

Jednoduchý trik k vyčištění myčky jen dvěma surovinami, a navíc zcela přírodními, spočívá v použití sody a octa. Tyto klasické dvě ingredience určitě znáte, pokud rádi používáte ekologické prostředky na úklid. Soda s octem prudce zareaguje, což pomáhá nejen rozpuštění mastnot, ale také uvolnění usazených nečistot. Je to účinný způsob vyčištění různé odolné špíny, nahromaděných usazenin i mastnoty nejen v myčce na nádobí. Navíc směs nezanechá zápach, jen svěží aroma čistoty. Vyzkoušejte tento jednoduchý trik, je to skoro zadarmo a bez práce.

Obyčejné kuchyňské suroviny vyčistí myčku na jedničku

Aby suroviny zareagovaly až během zapnutého programu a mytí, postupujte následovně. Na dno myčky, kde jsou filtry vysypejte zhruba hrnek sody. Nechejte asi hodinu působit a pak nastavte myčku na program s vysokou teplotou. Nechte program dojít asi do půlky. Přerušte jej, nalijte dovnitř sklenici a půl octa, uzavřete a sepněte pokračování programu až do konce.

Vyzkoušejte, který poměr surovin je pro vaši myčku ideální

Tento trik naleznete na internetu v různých podobách. Lze také nalít ocet do myčky a sodu dát do zásobníku na prášek, ale limituje vás velikost zásobníku. Někdo doporučuje až litr octa.
Vyzkoušejte, jak si se znečištěním vaší myšky ocet a soda poradí, množství surovin můžete případně zvýšit sami.

Vyčistěte i filtry myčky

Ocet se sodou odstraní usazeniny, ale než začnete myčku opět používat, pročistěte ještě filtry a zbavte je pevných usazenin. Na zbytky jídla si dávejte velký pozor. Jelikož i nepatrné úlomky a pevné kousky jídla rapidně snižují funkčnost myčky. To je hlavně tím, že myčka používá na rotaci sprchy uvnitř myčky proud vody. Jestliže je byť jedna tryska ucpaná, už i to má vliv na rotoaci a kvalitu mytí nádobí.

Zdroje: https://www.blesk.cz, https://www.dailystar.co.uk