adbz.cz, www.nasdum.eu

S úklidem pomůže i pěna na holení

Nemožné do tří dnů a zázraky na počkání? Skoro. Kouzlo pěny na holení objevily i hospodyně a nemohou si našlehanou mýdlovou pěnu vynachválit. Proč? Jde prostě o kombinaci čisticího účinku i vlastností pěny, která nestéká, dokáže uvolnit i pojmout některé nečistoty. Nač ji použít?

Otázkou je, zda pěnu použijete jen protože je po ruce, anebo ji koupíte speciálně pro úklid v domácnosti. Pak hledejte klidně ty nejlevnější negelové pěny, které se pohybují mezi 25 a 60 Kč za balení.

Podívejte se na tuto krátkou kompilaci, kde autor sdílí své tipy na úklid domácnosti. Pěna na holení se objevuje v jeho videu několikrát a vždy dobře poslouží:

Zdroj: Youtube

Pěnu můžete použít na pračku, zrcadla i chrom

Pěna je mýdlový prostředek, proto ji můžete použít na čalounění i nevlněné koberce. Obyčejně stačí pěnu jen v malém množství rukou mírně rozetřít a nechat působit zhruba 5 minut. Následně vytřete místo do sucha hadříkem nebo houbičkou.

Výborně se také hodí jako prostředek na mytí a proti mlžení zrcadel. Vyzkoušejte to. Ideálně je vhodné nechat pěnu působit alespoň čtvrt hodiny, než ji setřete.

Protože není vyloženě mokrá, a přesto obsahuje čisticí látky, hodí se také pro čištění chromovaných koupelnových či kuchyňských baterií, nerezových lednic nebo dalších spotřebičů, jejichž povrch je kovový. Pěnu můžete použít i na troubu nebo jiné spotřebiče.

Související články

Nejvzácnější psí plemena na světě

Zdroj: Youtube