Vypudit mravence může být mnohdy velký oříšek, ale dá se to zvládnout i bez drahé chemie. Jednoduché triky našich babiček vás zbaví mravenců, aniž byste je museli zahubit. Nejdříve však zjistěte, kudy se do domu dostávají, případně kudy vedou jejich cestičky. Poté stačí učinit jednoduchý krok, který je spolehlivě odežene. Dejte mravencům najevo, že u vás doma nejsou vítaní!

Z videa můžete zjistit, jak lze mravence účinně odehnat z ovocných stromů:

Zdroj: Youtube

Aromatické ingredience z kuchyně

Spousta zvířat si svá teritoria značkuje zápachem a mravenci nejsou žádnou výjimkou. Ti si však za pomoci toho značí své cestičky. Pokud jim dáte do cesty aromatické bylinky, jako jsou máta či řebříček, uvidíte, že se k nim ani nepřiblíží. Stejně tak účinné jsou i cibule, skořice, kari nebo ocet. Je potřeba, abyste danou surovinu pravidelně vyměňovali, jelikož po čase vyčichne a mravenci se tak mohou vrátit zpět.

Hranice namalovaná křídou

Použití bílé křídy k odpuzení mravenců není žádná fáma, kterou si někdo ze srandy vymyslel. Uhličitan vápenatý, který křída obsahuje, je skvělý odpuzovač tohoto drobného hmyzu jak v domě, tak i na zahradě. Nakreslete obyčejnou křídou kolem mravenčích vchodů čáry, která je bude držet dál. Pokud tak učiníte i venku, nezapomeňte, že je po dešti budete muset znovu nakreslit.

Citron jako všemocný prostředek

Toto citrusové ovoce je blahodárné na spoustu věcí a ani jako účinný odpuzovač mravenců vás nezklame! Čerstvě vymačkanou citronovou šťávu nalijte do rozprašovače, kterým postříkejte veškeré vchody, kudy by mohli mravenci přijít. Nastrouhanou kůrou pak daná místa ještě posypte. Citronová vůně neodpuzuje pouze mravence, ale také blechy a šváby.

Mravenci milují cukr, ale nesnášejí pepř

Černý nebo kajenský pepř je skvělou zbraní proti mravencům. Jeho štiplavý zápach mravenci nenávidí, a proto rádi rychle opustí vaší domácnost. Rozdrceným pepřem posypte okolí kuchyňské linky, případně místa, kudy se dostávají do domu. Ze dvou lžiček kajenského pepře a několika stroužků česneku můžete vyrobit domácí postřik, který mravence nadobro odežene.

Tělový pudr nebo mouka

Proti výskytu mravenců v domě můžete použít také další organické repelenty, mezi které patří tělový pudr či mouka. Posyp vytvoří skvělou bariéru, kterou mravenci nepřekonají a raději se vydají někam jinam. Ošetřete s nimi přístupová místa, především okna a dveře, a další mravenčí cestičky. Je to skvělá finta, která zabírá!

Související články

Zdroje: prima-receptar.cz, pasti.cz, dewolf.cz