Nedojedli jste chipsy či jiné pochutiny v podobných baleních a máte obavu, že zvlhnou a ztratí chuť i tu správnou křupavost? Právě v těchto případech vám skvěle poslouží plastové víčko z vlhčených ubrousků. Nový balíček chipsů již nenačínejte klasickým roztrhnutím sáčku, zkuste na to jít jinak.

Inspirovat se můžete ve videu:

Zdroj: Youtube

Na co používat vlhčené ubrousky

Vlhčené ubrousky jsou všestrannými pomocníky pro osobní hygienu i čištění. Používají se k rychlému odstranění nečistoty z rukou a obličeje, a to zejména na cestách, kde není k dispozici tekoucí voda. Jsou také ideální pro čištění a dezinfekci povrchů, včetně stolů, klávesnic a telefonů. V domácnosti jsou vlhké ubrousky skvělým nástrojem pro rychlé utírání prachu, skvrn a drobných nečistot. V lékařství se často využívají k ošetření ran a dezinfekci rukou před lékařskými zákroky. Kromě toho jsou oblíbené pro čištění a osvěžení obličeje a těla během horkých letních dnů. Vlhké ubrousky jsou tak praktickým a hygienickým doplňkem pro různé situace v každodenním životě.

Staré víčko si připravte k dalšímu použití

Když ubrousky vypotřebujete, můžete ještě využít víčko z nich. Nejprve ho odstraňte z původního obalu opatrným odtržením. Poté jej pečlivě omyjte pod vodou společně s dezinfekčním prostředkem, odstraňte nálepku a pak jej řádně vysušte. Původní lepidlo na obvodu víčka je většinou tak silné, že stále lepí. Pro jistotu si to zkontrolujte lehkým pohmatem prstu.

Jak víčko aplikovat na načatý sáček

Položte si sáček s chipsy naležato na stůl a připravené víčko nalepte do jeho střední části. Poté ostrým nožem sáček po vnitřním obvodu víčka vyřízněte a je to! Pro jistotu ještě víčko přimáčkněte i z vnitřní strany sáčku, abyste měli jistotu, že se k obsahu nedostane nikudy případný vzduch a vlhkost. A pokud slané brambůrky nedojíte, jednoduše sáček uzavřete díky staronovému víčku.

Zabalte slanou pochoutku natěsno

Další možností, jak uchovat slanou pochutinu v čerstvém stavu, je kvalitní uzavření sáčku. Máme pro vás jednoduchý tip, k němuž se vám budou hodit jen vaše šikovné ruce a prsty. V prvé řadě ze sáčku vymačkejte lehkým vyhlazením veškerý vzduch. Následně otevřenou stranu třikrát přeložte jedním směrem a pak přeložte oba rohy směrem dovnitř. Horní část přeložte opačným směrem, tentokrát dvakrát, a přeložené růžky přes překládaný okraj přetáhněte směrem ven. Díky tomuto postupu se sáček krásně utěsní.

Do jakého odpadu patří obal od chipsů?

Pytlík od chipsů a veškeré další pytlíky s hliníkovým nástřikem nepatří do plastů, jak se mnozí domnívají, ale vždy pouze do směsného odpadu. Sáčky jsou vyrobeny z hliníkové laminované fólie s metalizovaným polypropylenem, což je polyethylenová fólie s nízkou hustotou. Bohužel tedy nejsou recyklovatelné a jsou životnímu prostředí poměrně škodlivé.

Jak lze tento typ sáčku dále využít?

Než je definitivně vyhodíte do koše, můžete prázdné pytlíky s hliníkem využít k pár užitečným účelům. Když jej obrátíte naruby, můžete do něj zasadit rostliny, než je přesadíte do květináče či na zahradu. Stejně tak je můžete použít jako obalový materiál.

Zdroje: www.tyden.cz, www.youtube.com, www.currentschoolnews.com, www.exoticherbs.cz