Většina produktů, které si zakoupíte, je zabalena v obyčejném sáčku. Na pomoc nemají lepící pruh, zip nebo posuvný uzávěr, a proto byste se měli naučit, jak správně takový sáček uzavřít. Způsobů je hned několik a my vám je ukážeme! Na dokonalé uzavření jako z obchodu vám postačí i žehlička s obyčejným toaletním papírem.

Už nikdy změklé vlhké brambůrky

Tento trik je velmi vhodný hlavně pro ty potraviny, které po delším skladováním na vzduchu navlhnou a sníží tak estetický dojem z daného pokrmu. Připravte si pár kousků toaletního papíru, žehličku a nespotřebovaný pytlík. Na horní okraj otevřeného pytlíku ohněte toaletní papír a přejeďte po něm žehličkou. Zamezíte tak dotknutí žehličky s plastovým obalem a ve výsledku budete mít opět svařený pytlík. Jednoduché a praktické!

Celý postup můžete vidět ve videu:

Zdroj: Youtube

Sáhněte po provázcích

Ještě rychlejší možností je zavázat otevřený pytlík gumičkou, drátkem či provázkem. Gumičky můžete používat stále dokola a svůj účel krásně splní. Dejte si však pozor na pytlíky s malými zrníčky nebo tekutinami, tam raději použijte drátek nebo provázek. Obsah sáčku drátkem uzavřete tak, že ho přiložíte podélně k horní straně sáčku a postupně sáček budete namotávat. Nakonec oba konce drátku zahněte.

Jednorázová samovázací páska

Sáček můžete pevně uzavřít i pomocí tzv fofrpásky neboli samovázací pásky. Nastavení utažení si jednoduše zvolíte dle potřeby. Velkou výhodu má i její odolnost vůči extrémním podmínkám. Pokud vystavíte gumičku přímému slunečnímu záření nebo ji uchováváte v místech, kde je vysoká či příliš nízká teplota, může vám časem zkřehnout a uvolnit se. Fofrpáska vydrží teploty od - 40 °C až do 85 °C. Jediná její nevýhoda je její jednorázové použití, jelikož pro otevření sáčku musíte pásku zničit.

Lepenku doma jistě najdete

Dalším způsobem, jak uzavřít sáček, je pomocí lepicí pásky. Stačí horní částí sáčku několikrát zatočit a poté zalepit lepicí páskou. Budete mít jistotu, že se vám obsah nevysype, ani nenavlhne.

Věsíte ven prádlo?

Pokud po vyprání dáváte oblečení uschnout ven, určitě k tomu používáte kolíčky. Pár si jich můžete uložit i do šuplíku v kuchyni. Při jakémkoliv otevření sáčku postačí sáhnou do daného šuplíku a rychle ho tak kolíčkem uzavřít. Po spotřebování potravin ze sáčku kolíček vraťte zpět, kde ho budete mít opět po ruce.

Zdroje: obalove-materialy.cz, youtube.com, rajapack.cz