Nechceš, ale musíš!

Čištění záchodu nikdo zrovna nemilujeme, ale musíme jej pravidelně dělat. Skoro v každé domácnosti se najdou v míse nejrůznější prostředky, navíc ošetřujeme mísu i pravidelně dezinfekcí, ale není nad ruční vydrhnutí. Tento domácí recept by nám mohl práci zjednodušit. Navíc je to velmi jednoduché a účinné.

Budete potřeboval pouze

  • 1 polévkovou lžíci jedlé sody
  • 1/4 šálku kyseliny citronové
  • ½ čajové lžičky octa
  • 1 polévkovou lžíci 6% roztoku peroxidu vodíku
  • 15-20 kapek libovolného esenciálního oleje

A jdeme na to!

Jedlou sodu si dáme do vhodné misky – nejlepší jsou misky skleněné, plastové nebo tvrzené. Sodu dobře rozmělníme a ujistíme se, že nám nevznikly žádné hrudky. Poté nalijeme na sodu kyselinu citronovou.

V jiné míse si opatrně smícháme peroxid vodíku a ocet. Když máme připraveno, začneme velmi pomalu a opatrně, po malých kapkách lít tuto směs na jedlou sodu. Musíme postupovat velice pomalu, abychom zabránili silné chemické reakci.

Posledním krokem je přidání esenciálního oleje – můžeme si zvolit naši oblíbenou vůni. Tento krok je jen pro zpříjemnění výsledného produktu.

Poté pomocí odměrky přemístíme směs na pečicí papír tak, aby se nám vytvořily jen malé bochánky, vypadající jako rumové pralinky. V této podobě je necháme 4-8 hodin zaschnout.

Čistící bomby můžeme hezky skladovat ve skleněné nádobě. Je lepší ji mít uzavřenou, aby tam zbytečně nevnikla vlhkost. Jedna taková bomba nám bezpečně záchod vyčistí a vydezinfikuje.

Zdroj:

vychytavkov.cz

remesla-sluzby.bydleniprokazdeho.cz