Rtuť teploměru se opět vyšplhá přes den nad 30 stupňů, v některých dnech vystoupá až nad tropických 35. Čekají nás polojasné až slunečné dny, i noci budou poměrně teplé. Také další předpověď počasí je zcela letní, žádné zásadní ochlazení nás nečeká. Ve 2. polovině srpna bude jen malá oblačnost, polojasno, občas zcela jasno. Výhled je jasný, můžeme se těšit na krásné letní teplé dny.

Kde platí nebezpečí

Milovníci letních teplot a slunečných dnů jistě zajásají. Ovšem dlouhodobé sucho znamená riziko vzniku a šíření požáru. Které regiony jsou v největším ohrožení? Nebezpečí vzniku požáru a následných škod hrozí v Karlovarském, Ústeckém a Libereckém kraji, na Moravě pak v Jihomoravském, Zlínském, ale také Olomouckém kraji. Na pozoru by měli být i obyvatelé hlavního města Prahy, Středočeského a Pardubického kraje.

Pozor na otevřený oheň

Co výstraha meteorologů znamená? Je přísně zakázáno rozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, vypalovat trávu a odhazovat cigaretové nedopalky na zem. Pokud se chystáte kempovat a spát ve volné přírodě, mějte na paměti, že je zakázáno používat i přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Je nutné také sledovat místní vyhlášky a zákazy, které mohou vydat místní příslušné orgány a redukovat tak možnosti rozdělávání ohně i na soukromých pozemcích. Důsledně také dbejte na úsporné hospodaření s vodou a zbytečně jí neplýtvejte.


Zdroje: www.chmi.cz, pocasi.blesk.cz