Aby se dílo povedlo, musíte splnit dvě podmínky. Zaprvé sehnat ve vaší domácnosti klasický dřevěný kolíček. Bohužel plastové kolíčky (ačkoliv drží jako židovská víra) na tohle kouzlo nefungují. Našli jste jeden dřevěný exemplář? Pak máte vyhráno. Stačí splnit druhou podmínku a tou je esenciální olej.

Vonné oleje seženete v kterékoliv drogerii a jejich cena se pohybuje do stovky. Dobrou volbou je například pomerančový, který působí svěže a nabije vás energií. Pokud jste často nemocní na dýchací cesty, zkuste sáhnout po mátovém či eukalyptovém olejíčku. Potrpíte si na pocit svěžesti a čistoty? Pak je pro vás levandule zaručeně tou správnou volbou. Pokud máte po ruce kolíček i esenciální olej, můžete se pustit do práce.

Vyrobte si domácí difusér

Na spodní části kolíčku (tam kde je jeho skřipec) nakapejte pár kapek vašeho oblíbeného oleje. Máte hotovo? Pak kolíček přichyťte k topení. Moderní radiátory mají tenké drážky, kde se kolíček velmi snadno uchytí. Teplem se z kolíčku odpaří esenciální olej a rozptýlí se do vzduchu. Vaše domácnost tak bude krásně čistá a voňavá.

Podrobný postup na výrobu voňavého kolíčku najdete na tomto videu:

Zdroj: Youtube

Kolíček na vícero použití

Nejlepší na tom je, že kolíček nemusíte poté, co vůně vyprchá, vyhazovat. Stačí na něj nakapat další vrstvu oleje a celý vonný proces se zopakuje. Tímhle způsobem můžete tenhle trik opakovat dlouhé měsíce bez dalších finančních investic.

Jakmile však budete chtít druh oleje obměnit, vyměňte kolíček a ten původní uschovejte, až zase přijde, společně s jeho vůní, na něj správný čas. Tímhle způsobem si dopřejete doma příjemné klima, aniž byste museli pořizovat drahý difusér či aromalampu.

Kolíček je poklad domácnosti. Jak ještě ho můžete využít?

  • Přichyťte ho k pokličce. Lehce ji nadzvedne a tím pádem se pokrm uvaří aniž by zbytečně vykypěl.
  • Použijte je na uzavírání sáčku s kořením. Uchovají jeho vůni.

Související články

Zdroje: www.ireceptar.cz, www.youtube.com

Nejvzácnější psí plemena na světě

Zdroj: Youtube