Líbí se vám jednoduché a levné vychytávky? Zkuste ty z obyčejných kolíčků na prádlo. I když se obvykle tito malí pomocníčci používají při věšení prádla, věřte, že se dají využít mnohem efektivněji.

Nabízíme vám hned jedenáct tipů a triků. Podívejte se na video a vyberte si ten nejpraktičtější:

Zdroj: Youtube

Držák na mobil i kartáčky

Koukáte často na videa na svém chytrém telefonu, ale nebaví vás jej držet v ruce? Vyrobte si důmyslný stojánek na mobil. Nebudete k tomu potřebovat nic víc než čtyři kolíčky.

U stojánků ještě zůstaneme. Pokud je v domácnosti víc členů, občas dojde k tomu, že se pletou zubní kartáčky. Není nic jednoduššího než si z hezkých kolíčků vyrobit barevné stojánky na tuto hygienickou pomůcku. Díky barevnému rozlišení už si je nespletete.

Kolíčky jako odkapávač

Kolíčky použijte i jako odkapávač. Přicvakněte je na rohy houbičky na nádobí a postavte na okraj dřezu. Tam krásně uschne a bude připravená pro další použití. Jako malý důmyslný odkapávač můžete použít kolíčky i na skleničky. Obraťte sklenku vzhůru nohama, připevněte na ni tři kolíčky tak, abyste pak na ně mohli sklenku postavit a nechejte umytý kus skla okapat.

Pořádek ve spíži

Na trhu existují speciální klipsy na otevřené sáčky, abyste mohli uchovávat ve spíži nespotřebované potraviny. Kolíčky splní naprosto tu samou službu a nemusíte kupovat žádné další kuchyňské pomůcky. Neuvařili jste všechny těstoviny a v původním obalu jich ještě půlka zůstala? Zarolujte obal a jednoduše upevněte kolíčkem. Stejně to udělejte se všemi ostatními načatými potravinami. Díky kolíčkům si ve spíži uděláte pořádek a k načatým potravinám se nedostane vzduch a déle vydrží.

Kolíčky namísto rámečku

Milujete fotografie, ale nejste fanoušky klasických rámečků? I tady využijte praktičnost kolíčků. Buď můžete pomocí kolíčků pověsit oblíbené vzpomínky přímo na zeď, nebo přidělejte vždy jeden kolíček na spodní roh fotografie a důmyslný stojánek je na světě.

Zatloukání hřebíků

Kolíčky se dají také použít jako chránič při zatloukání hřebíku. Už se nemusíte bát, že se klepnete kladívkem do prstu. Stačí, když hřebík chytíte do kolíčku a zatlučete jej jako normálně.

Držák na utěrky

Kolíčky využijete i jako držák na utěrky. Stačí dřevěný kolíček z jedné strany natřít lepidlem, přilepit na místo, kam utěrky obvykle věšíte a utěrku jen do kolíčku zavěsit.

Svícny a mini květináče z kolíčků

Kromě fantastických pomocníků do domácnosti můžete kolíčky využít i jako materiál pro výrobu nejrůznějších dekorací. Krásně vypadají například svícny nebo mini květináče vyrobené právě z dřevěných kolíčků. Zapojit můžete i děti, když jim z barevných kolíčků vyrobíte nástěnku denních úkolů.

Související články

Zdroje: www.youtube.com, carujeme.cz, hobby.instory.cz