Kovové neboli nerezové mýdlo je v posledních letech neskutečně populární. V mnoha domácnostech je kromě klasického mýdla běžnou hygienickou výbavou. S oblibou ho využívají i profesionální kuchaři. Dokonale vás totiž zbaví jakéhokoliv zápachu, anebo zintenzivní použitou vůni.

Proč byste měli mít doma kovové mýdlo se dozvíte na následujícím videu:

Zdroj: Youtube

Kovové mýdlo je požírač pachů

Kovové mýdlo patří k novinkám 21.století a je neocenitelným pomocníkem v každé domácnosti. Je vyrobené ze slitiny nerezové oceli, uvnitř je duté a jeho spoje jsou důkladně zaleštěné. Nefunguje jako náhrada za běžné mýdlo, funguje na dokonalé odstraňování nežádoucích pachů.

Pokud máte tedy ruce mastné a špinavé, měli byste si je nejprve omýt běžným mýdlem, které i dezinfikuje. Teprve potom ošetřete ruce kovovým mýdlem. Přehlušíte tak nepříjemné pachy jako například cigaretový kouř, pachy z ryb, česneku či cibule. A jeho další výhody?

Dlouhodobě opakované použití

Protože má kovové mýdlo dlouhodobou trvanlivost, budete ho používat poměrně dlouhou dobu. Díky tomu ušetříte i nějakou tu korunu za rychle spotřebované klasické mýdlo.

Šetrný přístup k pokožce

Pokud jste si ruce zašpinili pouze nepříjemným zápachem, nemusíte si je hned mýt mýdlem. Díky tomu nebude pokožka vašich rukou zbytečně zatěžovaná mnohými alergeny. Klasická mýdla mají zpravidla tendenci vysušovat, čímž často dochází k narušení pokožky. Na dotek kovové mýdlo příjemně chladí a celkově je velmi příjemné.

Kovové mýdlo není jen na ruce

Tento typ mýdla můžete používat i na další části těla. Je vhodné pro všechny, kteří trpí alergiemi na běžně dostupné deodoranty. Mýdlo je vhodné i na nohy, podpaží a celé tělo. Výhodou nerezového mýdla je, že oproti klasickým mýdlům zápach jen nepřebíjí jiným odérem, ale pachy přímo neutralizuje. Stačí si třít inkriminovaná místa nerezovým mýdlem. Pach a pot rychle zmizí.

Za vším hledej fyziku

Na jaké bázi kovové mýdlo funguje? Jakmile dojde ke kontaktu nerezové oceli s vodou a vzduchem, dochází k reakci, která vzorec pachu rozpustí na jednotlivé prvky.

Všechno je založeno na záporně nabitých iontech, které neutralizují ionty, z nichž zápach vychází. Během tření mýdla s tělem jsou z oceli uvolňované kovové ionty, které se spojí s molekulami zápachu. Tak dojde k odstranění pachů.

A bonus na závěr?

Protože funguje kovové mýdlo bez jakýchkoliv chemických látek a saponátů, budete také šetrní k životnímu prostředí.

Související články

Zdroje: www.kuchyne.bydleniprokazdeho.cz, www.lepsija.cz