Zdroje: bydlenisnu.cz, prirodajelek.cz

Finty, triky a vychytávky se mohou hodit

Chcete-li se podívat na celou řadu osvědčených triků, pak by vás mohlo zajímat toto video. Jde doslova o sbírku takových vychytávek a rozpuštění kvasnic v záchodové míse je jednou z nich:

Zdroj: Youtube

Kvasnice do záchodové mísy?

Proč ale házet kvasnice do záchodu? Nejde sice o zcela ideální řešení, ale velmi podobné tomu, když používáte „bakterie do septiku“, které napomáhají rozkladným procesům. Takové bakterie či docela obyčejné kvasnice pomohou nejen urychlení degradace odpadu v žumpě, ale zároveň zbaví záchodovou mísu i odpady nepříjemného zápachu, který vychází právě z těchto míst. Můžete je proto použít nejen do záchodu, ale také do odpadu umyvadla nebo vany. Kvasnice mohou pomoci také s uvolněním ucpaného potrubí.

Ke kvasnicím přidejte trochu cukru a trochu vlažné vody. Než spláchnete, nechejte kvasnice alespoň hodinu pracovat nebo je tam ponechte ideálně přes noc.

Jak zbavit záchod zápachu?

Znáte ještě nějaké jiné nápady, jak se zbavit na toaletě či v koupelně pachů? Dobře funguje miska s octem, ale také kávový lógr. I když jsou zrna kávy velmi pěkná a jako ve videu je můžete použít i k dekorativním účelům, k redukci zápachu se výborně hodí i suchá kávová sedlina. Nevyhazujte sedlinu, nechejte ji opět vyschnout a použijte v koupelně, kuchyni či jinde v bytě.

Další možností je použití obyčejné jedlé sody. Nechejte v koupelně stát sklenici nebo misku naplněnou sodou a počkejte, až vám soda nepěkný zápach polapí sama.

Vyzkoušejte úklid přírodními prostředky

Samozřejmě takový hon za zápachy se hodí až po důkladném úklidu. Koupelnu či toaletu větrejte, abyste zamezili výskytu plísní, a pravidelně ji uklízejte. Vzhledem k tomu, že přírodní čistící prostředky lépe vyvětrají a samy o sobě napomáhají od zápachu, používejte sodu, ocet, sůl a citron. Jsou to ideální domácí prostředky, které vám pomohou nejen k čistotě, ale i k pocitu čerstvosti a svěžesti, kterou po sobě zanechají.

Související články