Vyzkoušejte pěnu na holení a další pomocníky v koupelně

Mlžení skel a zrcadel je pro děti něco téměř zázračného. „Skupenství vody“ bylo jedním z nejkrásnějších témat, která jsem vyučovala. Těch pokusů a užaslých dětských očí! Bohužel v koupelně už nad zamlženým zrcadlem zpravidla nejásáme. Zrcadlo, které nezrcadlí, je ideální tabulí pro nenechavé prsty, ale většina z nás chce prostě jen vidět svůj odraz a mít koupelnu pěkně čistou a voňavou. Proti mlžení skel a zrcadel si můžete koupit speciální prostředky, anebo vyzkoušet několik triků s prostředky, které už máte doma.

S mlžením zrcadel pomůže i sprchový gel

I kapka jaru nebo sprchového gelu dokáže rozjasnit zrcadlo na delší dobu než jen do prvního koupání. Dobře osušené zrcadlo pořádně otřete a až poté aplikujte na plochu jen jedinou kapičku a tu rozetřete po celé ploše suchým nechlupatým hadříkem. Pokud stále vidíte šmouhy, dočistěte zrcadlo novinami nebo kouskem toaletního papíru.

Klasické mýdlo umí zrcadla zbavit mlžení

Obyčejné mýdlo by mělo působit úplně stejně. Hranou mýdla můžete zrcadlo jemně pokreslit a hadrem perfektně vytřete. Rozetřít pevné mýdlo bývá malinko náročnější. Snažte se na plochu zrcadla mýdlem příliš netlačit, aby vám zrcadlo neprasklo. Neviditelná vrstvička mýdla by měla rosení zabránit stejně dobře jako prostředky z obchodu.

Pěna na holení je výborným prostředkem na okna i zrcadla

Zrcadlo umyjte a osušte. Aplikujte pěnu na holení. Nemusí jí být moc, ale rozetřete ji rovnoměrně po celé ploše a nechejte chvíli působit. Následně beze zbytku očistěte celé zrcadlo vhodným hadříkem. Nejen že pěna zabrání zrcadlům v mlžení, také s její pomocí můžete čistit různé skvrny, požít ji k čištění šperků, ale také na spáry mezi dlaždičkami v koupelně či na likvidaci případné moči a jejího zápachu v okolí toalety.

Zdroje: https://hobby.instory.cz, https://lifehacker.com