Tvar, barva a vzor jako základ moderního bydlení

Častým prvkem, uplatňujícím se v moderním bydlení, je schopnost kombinovat v interiérech různé styly či vzory. Kombinace různých, často zdánlivě nesourodých vzorů, otvírá v prostoru nespočet možností pro vytvoření opravdu zajímavého bydlení. Právě díky takovýmto možnostem se pak interiér stává odrazem osobnosti lidí, kteří jej obývají. Interiérový moderní design nesmí být nudný. Mohou se v něm spolu potkávat odlišné geometrické vzory, motivy z různých částí světa, i zcela netradiční doplňky. Jen je třeba dobře definovat styl anebo barevnou kombinaci. Díky správné definici nabídne takový moderní prostor neokoukanou kompozici.

Soustředění na ústřední motiv

Chcete si svůj byt či dům vybavit opravu moderně a podle zásad současného bydlení a běžně nabízená řešení se vám nelíbí? Najděte si svůj vlastní způsob vyjádření. Často se skrývá v oblíbeném tématu konkrétní osoby. Jedny fascinuje příroda a jsou ochotni v tomto duchu realizovat celý svůj interiér. Pro druhé je to kultura a dlouhodobý zájem o ni, pro jiné posedlost různými symboly nebo barvou. Podívejte se na svůj interiér jako na jednotný celek podmíněný jedné barvě či jednomu vzoru nebo textuře.

Skandinávský styl bydlení

Vedoucím prvkem současného moderního bydlení je skandinávský styl, odlehčený od nejrůznějších detailů, ale také barevně střídmý a vzdušný princip bydlení s využitím jednoduché barevné palety. Tlumené barvy se širší škálou šedých, béžových a bílých odstínů. Přidáním jednoho či dvou prvků například v růžové barvě se celý interiér promění na zajímavější a atraktivnější. Nezahlcenost prostoru věcmi dělá prostor vzdušným a přirozeně prosvětleným.

Multifunkční nábytek je správnou volbou

Multifunkční nábytek v bytě nejen že ušetří spoustu místa, ale navíc bývá konstruován velmi originálním způsobem, vždy má ducha a invenci. Osvěží prostor atraktivním designem a dodá mu punc originality. A o tu jde v oblastí moderního bydlení především. Nabídne i dostatek úložného prostoru a možnost ubytování pro návštěvy, přátele a další hosty. Zvláště v dětských pokojích se multifunkční nábytek uplatní v nebývalé míře. Takový nábytek zde může suplovat zásuvky, police a další úložný prostor.

Francouzská okna zajistí dostatek světla

Francouzská okna jsou ta, která mají na rozdíl od běžných oken spodní hranu společnou s podlahou. Francouzská okna nejen prosvětlí a provzdušní váš domov, ale zároveň zajistí vašemu domu moderní design. Přicházejí v úvahu všude tam, kde je možné zajistit podlahové vytápění, nebo opatřit místnosti postranními designovými radiátory. Máte-li z domu výhled do přírody a na krásné okolí, mohu být pro vás správnou volbou. Nejsou ideálním řešením pro domy v husté zástavbě a tam, kde je dům vystavěn v blízkosti rušné komunikace.

Výsledný efekt, který by měl moderní prostor vytvořit, je svěží a kreativní bydlení zařízené pohodlně, vkusně a v souladu s osobností uživatele. Doplnit ho může jeden jediný výrazný solitér. Pro inspiraci nabízíme na Pinterestu Receptáře nástěnku s mnoha trendovými moderními interiéry: