Napadlo by vás někdy dát zmuchlanou kuličku alobalu do myčky na nádobí? Tento netradiční trik vám pomůže s velmi častými problémy, se kterými se jednou za čas potýká úplně každý. Po domytí myčky jsou špatně umyté sklenice či talíře, nebo dokonce na nerezových příborech vzniknou nevzhledné fleky. Řešením je překvapivě právě alobal!

Nevěříte? Podívejte se na video, jak vypadají příbory před a po umytí s kuličkou alobalu:

Zdroj: Youtube

Silný oxidační proces

Jak je možné, že vložení pouhé kuličky alobalu dokáže udělat s nádobím takové zázraky? Odpovědí je oxidační proces, který vzniká při chemické reakci s tabletou do myčky. Tento jev je také podpořen vysokou teplotou vody, která v myčce proudí po zapnutí programu. Oxidační proces tak má na svědomí zářivý lesk příborů a odstranění veškerých šmouh.

Kuličku do přihrádky

Aby nedošlo k poškrábání příborů, vložte alobalovou kuličku do koše na příbory. Díky tomu zůstane po celou dobu mycího cyklu v koši, díky čemuž se nedostane nikam, kam nemá. A vy se můžete těšit z dokonale umytého nádobí, které bude vypadat zas jako nové!

Snadný a levný trik

Samozřejmou výhodou čištění příborů alobalem je, že nemusíte používat jakékoliv drahé chemikálie. Alobal, jedlá soda a sůl se perfektně postarají o stříbrné předměty, jež se budou jen lesknout. Zároveň sklenice nebudou matné, ale naopak krásně čiré a beze šmouh. Tento způsob mytí si rázem oblíbíte!

Čisté hrnce i pánve

Při vaření se někdy stává, že něco připálíte. Může se proto zdát, že zničíte nejen jídlo, ale také hrnec či pánev. Na takové případy je přímo dokonalá alobalová koule. Zkuste ji použít namísto obyčejné houbičky na nádobí. Veškeré nečistoty i odolné skvrny, o kterých jste si mysleli, že už nikdy nepůjdou vyčistit, budou rázem fuč!

Ruční mytí příborů

Nemáte k dispozici myčku, aby se o všechno postarala? Nevadí! Do lavoru nalijte horkou vodu, přidejte kousek hliníkové fólie a po dvou lžících kuchyňskou sůl a jedlou sodu. Následně ponořte do roztoku špinavé či matné příbory tak, aby se nijak vzájemně nedotýkaly. Nechte namáčet 2-5 minut, v závislosti na míře zašpinění. Poté už jen opláchněte a usušte.

Související články

Zdroje: jenzeny.cz, svetkreativity.cz, aazdravi.cz