Tmavé obočí světlá stejně jako vlasy

V mládí si to ho člověk ani nevšimne, ale jak léty světlají vlasy i obočí, pomalu se z tváře začíná vytrácet svěžest. Jednoduché kosmetické úpravy, jako je ztmavení obočí, udělají vzhledu velkou službu a rázem je vaše tvář o pár let mladší. Ale i těm, kteří mají ke šedinám ještě daleko ztmavení obočí pomůže. Tvář a oči jsou výraznější, i když jde jen o nepatrnou změnu, které si na první pohled nikdo nevšimne.

Chcete přirozeně tmavé obočí?

Pokud volíte přírodní prostředky ke ztmavení obočí, pak patrně také toužíte po přirozeném vzhledu. Jaké ingredience se používají už po generace? Znáte triky našich babiček?
Vyzkoušejte jednoduché směsi z domácích surovin, které vám pomohou ztmavit obočí až od dva stupně. Pamatujte na to, že tyto směsi jsou vhodné pro brunety, respektive právě u hnědovlásek vypadají přirozeně a nenápadně, zato dostatečně tmavě, aby to bylo znát.

Přírodní směsi pro tmavší obočí

Směs surovin vždy dobře promíchejte a nechejte 5 minut odpočinout. Na obočí nanášejte pomocí štětce, kartáčku nebo dřevěné špejlky. Vhodné je zakrýt barvou obočí od kořene nosu směrem do stran a ve tvaru, který chcete udržovat. Směs nechejte působit a poté dobře omyjte obličej nebo použijte odličovací mléko.

Tmavší obočí pomocí bobkového listu, kávy a čaje

Na směs si připravte:

150 ml vody

4 bobkové listy

2 lžíce zeleného čaje

1 lžíci kávy

1 lžíci oleje – může být kokosový, ale i jiný přírodní olej

Ve vodě povařte bobkové listy a zelený čaj, sceďte nálev a vmíchejte do něj kávu a olej. Vznikne barvicí směs, kterou můžete použít na ztmavení obočí, ale také vlasů. Na obočí nechejte působit 5 minut, pokud aplikujete směs na vlasy, pak protáhněte dobu působení až na půl hodiny.

Káva a kakao pro tmavší obočí

Jiná směs také používá kávu, ale ostatní ingredience jsou jiné. Možná vám bude více vyhovovat. Na barvení obočí si připravte tyto suroviny:

2 lžíce ještě mokré sedliny z kávy

2 lžíce oleje – nejčastěji se uvádí kokosový, ale klidně použijte olivový nebo jiný

1 lžíce pravého kakaa

½ lžičky medu

Všechny ingredience dobře promíchejte, nanášejte po krátkém odležení. Tuto směs můžete nechat působit až čtvrt hodiny a smyjte vlažnou vodou.

Související články

Zdroje: www.bylinkopedie.cz, www.styl.instory.cz