Dětský olejíček je původně určený na dětské zadečky, které chrání proti opruzeninám. Jeho schopnosti jsou ale daleko větší. Proto investujte pár korun na jeho pořízení a bohatě se vám odvděčí. Olejíček totiž funguje nejen v kosmetice, ale i jako pomůcka v domácnosti. V čem všem vám pomůže?

Posílí vaši kštici

Máte suché a lámavé vlasy? V zimě, kdy všichni nosíme čepice, si určitě zažijí ještě větší peklo, proto na nic nečekejte a dopřejte jim výživnou vlasovou masku. Nepotřebujete nic jiného než bio dětský olejíček, který je šetrný a funguje na bázi mandlového oleje (nabízí ho například značka BabyLove, Hipp nebo Weleda). Vmasírujte si ho do vlhkých vlasů, přikryjte je potravinovou fólií a nechte působit minimálně 20 minut. Vlasy budou lesklejší a hezčí.

Odstraní make-up

Jste na návštěvě a nemáte po ruce odličovací mléko nebo micelární vodu? Pomůže vám dětský olejíček. Stačí kousek nanést na tampon a očistit jím celý obličej. Rozpustí i voděodolnou řasenku! To je další důvod, proč byste měli olejíček přelít do menší lahvičky a nosit v kabelce.

Rozmotá řetízky

Řetízky jsou jako hadi, dokážou se zašmodrchat, proplést a zauzlovat. Jak je oddělíte? Pomůže vám v tom kapka dětského olejíčku. Aplikujte ji na uzlíky a lehce je promněte v prstech. Díky mastnému základu řetízky nebudou tak drhnout a rozmotáte je za chviličku.

Rozpohybuje zip

Zadrhl se vám zip u bundy? Jako první pomoc použijte dětský olejíček. Potřete problémové místo trochou olejíčku a uvidíte, že jezdec u zipu se dá znovu do pohybu.

Zdroj: Youtube

Využijte dětský olejíček na maximum. Tohle video vám poradí, jak.

Obnoví dřevěný nábytek

Působí vaše police, stoly či skříně unaveně a ošuntěle? Vyleštěte je hadříkem s trochou dětského olejíčku. Směs totiž obsahuje mastný olejový základ, který podtrhne krásu dřeva. Uvidíte, že váš nábytek hezky prokoukne.

Vyleští nerezový dřez

Stejně jako nábytek dokáže olejíček způsobit neuvěřitelnou proměnu vašeho staršího nerezového dřezu. Než ho ale použijete, musíte dřez pořádně vydrhnout od různých nánosů a nečistot. Povrch plochy pak vytřete kuchyňskou utěrkou a až poté vyleštěte kapkou dětského olejíčku. Rozdíl bude zřejmý na první pohled.

Jak ještě olejíček pomůže:

  • Vyleští boty
  • Změkčí ztvrdlé paty
  • Zbaví vás prachu na těžko dostupných místech
  • Vyleští dlaždičky v koupelně

Zdroje: www.ireceptar.cz, www.zeny.iprima.cz