Orchideje mohou zlepšit feng-šuej v naší domácnosti, a navíc se dokonce říká, že umějí zvýšit rodinné štěstí a plodnost. Přiznejme si, že po kovidové pandemii a při současné situaci v Evropě a ve světě se nám všem hodí jakákoli dodatečná míra uzdravení a radosti. Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je zvýšení feng-šuej našeho domácího prostředí. A k tomu můžeme použít i oblíbené orchideje.

Orchidej v ložnici - to je sporné!

Ve feng-šuej samozřejmě existuje správné místo pro každou květinu, a nejinak je tomu i u orchidejí. Existují konkrétní místa, kam můžete orchideje ve svém domě umístit, abyste posílili feng-šuej, stejně jako záleží i na jejich barvách. Celkové feng-šuej místnosti nebo domu mohou zlepšit také vonné květiny a orchideje v květináčích pomáhají vyrovnávat tok energie neboli čchi v domě. Ale vyhněte se ložnici.

V poslední době byl celosvětově zaznamenán zvýšený trend pěstování orchidejí v kancelářích a pracovních prostorech a někteří lidé je ze svých příbytků zcela vyhodili. Odborníci na feng šuej tvrdí, že orchideje nemusíme bezpodmínečně vyhodit nebo darovat někomu jinému. Stačí, když je z ložnic a prostorů, kde trávíme noc, přesuneme do denních místností, kde se zdržujeme hlavně přes den.

Do ložnice červená, růžová nebo korálová

Orchideje symbolizují plodnost a mohou být umístěny v ložnici, aby zvýšily romantiku a úroveň plodnosti, i když se objevují i názory, že do ložnice nepatří. Názory na orchideje v ložnici jsou kontroverzní. Zatímco barva květů orchidejí sice může být příznivá pro romantiku a plodnost, faktem zůstává, že rostliny mají v sobě prvek dřeva.

Je proto dobré si zjistit i něco o barvě orchideje, kterou chceme mít tam, kde spíme. Nejlepší je samozřejmě kvetoucí orchidej, protože barva květů je důležitá. A s naší ložnicí nejlépe ladí orchidej s růžovými, červenými nebo korálovými květy, které symbolizují oblasti lásky nebo romantiky. Feng-šuej předpokládá, že strategické použití růžové nebo červené orchideje tímto způsobem pomůže s aspektem vztahu nebo manželství.

Orchideje v páru

Pro dosažení nejlepších výsledků můžete rostliny orchidejí umístit do partnerského rohu ložnice. Chcete-li tuto oblast lokalizovat, srovnejte mapu bagua se vstupem do ložnice. Dvojkvětá orchidej nebo dvě orchideje v páru jsou mocným symbolem jednoty. Pokud najdete růžově nebo červeně kvetoucí orchidej, které mají navíc dvojité stonky, pak nemůžete udělat lepší volbu. Může posílit váš vztah a plodnost. Pokud ne, kupte si dvě orchideje a umístěte je v místnosti vedle sebe.

Orchidej – mužská energie?

Někteří lidé mají pocit, že rostliny v sobě nesou mužskou energii, která se do ložnice nemusí hodit. Ženská energie je pro ložnici nejlepší a podpoří lepší kvalitu spánku a zdraví. Umístění orchideje do ložnice dodá mužskou energii, která může potenciálně narušit feng-šuej v ložnici, před čímž varují právě odborníci na feng šuej. Podle nich může orchidej v ložnici dokonce vyvolat únavu nebo vztek.

Lidé jsou během spánku naprosto bezbranní, a proto může květ orchideje této situace využít a způsobit nám pocit nedostatku energie během následujícího dne. Lidé, kteří mají orchideje v ložnici, se ráno mohou budit unavení, cítit se chronicky nevyspalí a během úplňku až nemocní.

Orchideje dokáží na lidi citlivé především na energie působit opravdu negativně. Za to možná může i jejich původ – původně se totiž jedná o parazitické rostliny. V divoké přírodě, kde se orchideje vyskytují v plné síle, parazitují na jiných rostlinách celý život. I z tohoto důvodu jim feng šuej začalo již v minulosti připisovat schopnost vysávat z lidí životní energii. Podle feng šuej byste neměli mít orchidej, pokud máte problémy nebo cítíte jisté nedostatky v intimním životě. Může totiž stát za sníženým libidem a častější partnerskou nervozitou především v ložnici.

Zdroje: everydayorchids.com, prosvet.cz