Andělé měli kolem narození Ježíška hodně co dělat. Nejdřív jeden musel oznámit Marii, že se jí narodí pozoruhodné miminko, další uklidňoval Josefa, že si s tím nemá moc lámat hlavu. A pak další vysvětlil pastýřům: „Dnes se vám narodil Spasitel, Kristus Pán, v městě Davidově.“ Takže vidíte, každý andílek, kterého k vám pozvete, bude úplně na místě.

Potřebujete:

  • dřevěná andělská křídla
  • dva korálky ve tvaru hvězdičky
  • bílé dřevěné korálky tří až čtyř velikostí
  • bílou bavlnku
  • jehlu s větším uchem
  • pomocnou dřevěnou hůlku

1. Asi 30  centimetrů dlouhou bavlnku provlékněte otvorem v křídlech, zavažte uzel, oba konce provlékněte korálkem a opět uvažte uzel.

2. Na bavlnce zavažte uzlík (můžete přidat flitr nebo korálek s malou dírkou, aby větší korálky nesklouzávaly dolů) a navlékejte korálky od největších po nejdrobnější (asi deset korálků). Pak provlékněte velkým korálkem, obtočte kolem pomocné hůlky, provlékněte opět skrz a zrcadlově obráceně navlékněte korálky od nejmenšího po největší. Zakončete uzlíkem, opět případně přidejte flitr či drobný korálek.

3. Jednotlivé šňůrky nemusí být stejné, jen dodržujte řazení od největších korálků po nejmenší.

4. Takhle vypadá základ sukýnky.

5. Když máte navlečeno, vytáhněte dřevěnou hůlku, vzniklým okem protáhněte bavlnku, provlékněte ji otvorem v křídlech a pevně uvažte na uzel.

6. Bavlnku ještě neodstříhávejte, navlékněte dřevěnou hvězdičku zepředu i zezadu. Tou zakryjete nitky a uzlíky na křídlech. A ještě poznámka: Tělíčko pro anděla můžete taky udrhat pomocí plochých uzlů a ve spodní části dozdobit drobnými korálky. Pro tuto techniku je ale lepší použít bílý voskovaný provázek, který je tužší a lépe drží tvar.

Další nápady pro klidné chvilky nejen na Vánoce najdete v časopisu Kreativ.

Zdroj: Časopis Kreativ