Potýkáte se s problémem myší v domě? Nemusíte kupovat drahé prostředky a vyhazovat stále dokola peníze za nové a nové pastičky. Poličte na hlodavce nástrahy, které je od nezvané návštěvy vašeho domova zaručeně odradí a vyrobte si humánní past, která zvíře jen naláká, ale nezabije. Je účinná a vystačíte si s pár věcmi, které máte dozajista doma. Nejenže ušetříte nějakou tu korunu, ale vyhnete se i drastickým metodám.

Inspirovat se můžete ve videu:

Zdroj: Youtube

Nebezpečí myší

Myši představují značné nebezpečí, zejména pokud se dostanou do obytných prostorů. Tito malí hlodavci jsou známí jako nositelé různých chorob, včetně salmonely a hantaviru, které mohou přenést na lidi skrze svůj trus a moč. Navíc, myši mohou způsobit škody na majetku, jak žvýkáním elektrických kabelů, tak i poškozením potravin a nábytku svými ostrými zuby. Mohou také za sebou zanechávat nepořádek a zápach. Je důležité na přítomnost myší rychle reagovat, provádět preventivní opatření, jako je uklízení potravin, a přijmout opatření k odstranění těchto škodlivých hlodavců z domova.

Past z plastové láhve

Jde o velice jednoduchý postup, který zvládne každý během pár minut. Nejprve si připravte 1 prázdnou plastovou láhev, 2 dřevěné špejle, 2 malé gumičky, provázek, kancelářskou sponku a samozřejmě lákavou návnadu.

Nařízněte prázdnou PET lahev zhruba v jedné třetině od hrdla s uzávěrem, ale nedořízněte ji, aby sloužila jako záklopka. Na každé straně řezu udělejte 4 otvory a vsuňte do nich skrz lahev 2 špejle, které vždy na každé straně spojíte připravenou gumičkou.

Poté udělejte další otvor u dna lahve a protáhněte jí provázek, který připevníte zatažením zátky u hrdla. Délku provázku naměřte dle délky lahve, aby dokonale uzavřel past po vniknutí hlodavce. Do lahve k provázku u dna připevněte návnadu, nejlepší je sýr, uzená klobása, sádlo, kousek masa či arašídové máslo. Prostě vše, co mají myši rády a co je přiláká svou pronikavou vůní.

Výhody této pasti

Její výroba vám zabere minimum času a šikovným způsobem využijete prázdnou PET lahev. Velikost pasti si můžete přizpůsobit a nebude vás to stát ani korunu. Pokud se past rozbije, snadno si ji můžete opravit nebo vyrobit ihned další. A hlavně? Nebudete trápit zvířata a nebudete je ani zabíjet. Vyhnete se také nebezpečí zranění domácích mazlíčků a malých dětí.

Myši odpuzuje vůně máty

Vždy se vyplatí myslet i na prevenci, a tak stojí za to vyrobit si přírodní repelent, který hlodavci doslova nesnášejí. Stačí si udělat silný odvar z máty a smíchat mátový olej s vodou. Pomocí rozprašovače jej aplikujte všude, kde hrozí výskyt myší.

Mátový esenciální olej také pomáhá úspěšně maskovat feromonovou stopu, kterou po sobě hlodavci zanechávají k přivolání dalších jedinců. Věřte, že této vůni se vyhnou obloukem, ale tuto metodu hned po několika dnech opakujte, aby byla vůně máty vždy dostatečně silná.

Co ještě funguje?

Stejně tak myši reagují na vůni listů ořešáku, česneku či heřmánku. Použít je možné díky silné vůni i levanduli a hřebíček. A vychytávka na závěr? Perfektně funguje i silně vonící mýdlo.

Zdroje: www.optolov.ru, www.nasdum.eu, www.jakvyrobit.com