Zdroje: svetkreativity.cz, adbz.cz

I pasta na zuby je multifunkčním prostředkem

Běžné domácí prostředky jsou oblíbenými multifunkčními čističi i osvěžovači. Víte, jak je použít? I zubní pasta mezi ně patří a má překvapivě mnoho použití. Koneckonců pastou si čistíme zuby, proč by ne i něco jiného.

Zubní pasta na stříbrné šperky

Dobře známé a osvědčené je čištění stříbra. Pasta na zuby je jedinečným prostředkem na dokonalé vyčištění stříbra, a to ve velmi krátké době. V rychlosti vám pomůže nablýskat šperky, příbory nebo jiné stříbrné předměty v domácnosti.


Zubní pastou můžete také dobře vyčistit povrch žehličky. Na kovové ploše se často usadí nepříjemná špína, kterou je nutné odstranit před žehlením. Pastu stačí nanést v tenké vrstvě, nechat chvilku působit a dobře setřít či umýt.

Víte, že pasta na zuby vylepší i dřevo?

Velmi překvapivé je také použití zubní pasty na dřevo. Klasickou zubní pastu, nikoli gelovou, je také možné použít na čištění skvrn na dřevě od vody. Jemně pastu vetřete pomocí měkkého hadříku, otřete mírně navlhčeným textilem a následně dobře vysušte utěrkou nebo starým ručníkem, abyste nechtě nevytvořili další skvrny.

Zubní pasta v koupelně a WC

Do povědomí také vešel trik s použitím pasty proti mlžení zrcadla v koupelně. Zubní pastu stačí dobře rozetřít v tenoučké vrstvě po celém povrchu zrcadla a dobře setřít. Nenechávejte pastu zaschnout, čištění by šlo o to hůře, zvlášť pokud je zrcadlo v rámu nebo jinak zapravené.

Ale jak a proč použít zubní pastu na WC?

Překvapivě pomůže nejen s čištěním, ale její pomalé uvolňování vytvoří svěží pocit čistoty. Stačí tubu pasty na několika místech propíchnout jehlou a strčit do nádržky na vodu vaší toalety. Při každém spláchnutí WC budete mít na záchodě či v koupelně nový závan svěžesti, a tak pasta jednoduše nahradí různé vůně a osvěžovače.