S pečicím papírem se dají dělat divy, ale nejzásadnější je, aby byl použitelný pro potřeby pečení. Pokud se vám kroutí a nedrží na místě, vyzkoušejte několik triků.

Jak udělat z archu pečicího papíru jednoduchou špičku na zdobení vám napoví toto kratičké video z kanálu Miluji vaření. Není to nic složitého a určitě se hodí vědět, jak na to. O příležitost, kdy takový kornoutek na zdobení budete moci použít nebude jistě během podzimu a zimy nouze:

Zdroj: Youtube

Výroba pomůcek na pečení z pečicího papíru

Pokud se vám paprír na plechu roluje a on se roluje vždycky, navlhčete dno plechu nebo dortové formy a pečicí papír vložte dovnitř. Vodou papír k formě přilne a během pečení se rychle vypaří, aniž by přebytečná kapka vody napáchala nějakou neplechu.

Pokud bojujete s tvarováním papíru, doporučuje se formu otočit. Arch papíru vytvarovat přes okraje, a když už dobře kopíruje tvar, otočit ji zpět dnem dolů a již vytvarovaný papír vložit dovnitř. Práce vám půjde výrazně lépe a papír se nebude zvedat.
Stejně tento trik funguje i při používání formy na muffiny. Papír nemusíte ani složitě stříhat, stačí mít čtverce, co na tom, že jejich cípy budou z formiček čnít. Naopak to vypadá docela zajímavě.

Z papíru na pečení můžete v případě potřeby také velmi rychle udělat mašlovačku. Stačí arch papíru přeložit na velikost sešitu A5 a delší stranu nastříhat v rozestupech cca 0,5 cm do hloubky asi 4 cm. Pak papír srolujte, aby vám na konci roličky zůstal nastříhaný střapec, který pak můžete použít jako mašlovačku čili peroutku nebo pírko, dnes však nejčastěji silikonový štětec.

Pečicí papír se hodí i do mrazáku

Pečicí papír můžete také použít v mrazáku. Tento starý a vyzkoušený fígl je skvělý, pokud mrazíte již na plátky nakrájené maso, ale také plátky připraveného těsta, korpusy nebo vrstvy jiných potravin.

Stačí papír nastříhat na vhodnou velikost a mezi jednotlivé řízky je vložit. Takto zmražené maso bude jednoduché po částech rozebírat a díky tomu budete moci rozmrazit jen požadovaný počet plátků masa.

Související články

Zdroje: blesk.cz, thepioneerwoman.com