Plíseň z pračky odstraníte bělidlem, ale dá to zabrat

Plíseň můžete samozřejmě likvidovat prostředky k tomu určenými. Jejich základem je většinou bělidlo. Klidně si vezměte na pomoc samotné bělidlo a pořádně jím vyčistěte všechna zákoutí bubnu. Velkou pozornost věnujte především těsnění bubnu a okolí dvířek. Dvojitý lem, je potřeba vyčistit po celém obvodu i uvnitř. Vytřete ubrouskem veškerý nános v úžlabí těsnění, abyste se zbavili případných nánosů a zbytků z praní. Nejvíc pračku zaneřádí zapomenuté papírové kapesníky, ale časem se v gumovém těsnění usadí i další nečistoty. Po důkladném vytření aplikujte bělidlo a gumu vydrhněte starým zubním kartáčkem, jak nejlépe umíte.
Stejně tak můžete bělidlem vyčistit zásobník na prášek, který je obyčejně vyjímatelný, a nezapomeňte ani na filtr pračky. Dvířka do filtru jsou obyčejně na čelní straně dole. Za nimi je šroubovací uzávěr skrývající filtr a v něm případné usazeniny a drobnosti z kapes praného oblečení. Tento otvor je špatně čistitelný, ale kartáčkem nebo kulatou štětkou do něj dosáhnete. Zbavte filtr nečistot a důkladně uzavřete.

Trik proti plísni v pračce

Další způsob, který si hospodyně velmi pochvalují, je použití bublavé síly reakce sody a octa. Tento způsob navíc nevyžaduje žádnou práci, jen naplnění pračky a zásobníku surovinami. Do prázdného bubnu pračky nasypejte dva hrnky sody a zásobník naplňte octem. Pračku nastavte na dlouhý program s nejvyšší možnou teplotou a nechejte proběhnout. Za dvě minutky máte pračku k čištění nachystanou a zbytek už je na ní.

Plísni i vodnímu kameni v pračce dejte sbohem

Po důkladném vyčištění pračky s doporučuje dobře ji také vysušit starým ručníkem a nechávat dvířka pračky raději otevřená. Očistu pračky je dobré provádět pravidelně. Ocet se sodou pomohou odstranit i případný vodní kámen, který většinu automatických praček také trápí. Proto jednoduchý trik se sodou a octem klidně zařaďte do občasného úklidu domácnosti.

Zdroje: https://chalupari-zahradkari.cz, https://www.express.co.uk