Peníze nejsou nekonečné

Proměna pokojíčku dospívajícího člena rodiny je zároveň ideální příležitostí, jak nahlédnout pod pokličku finančního plánování. Navrhněte, co se domníváte, že by se mělo změnit z vašeho pohledu a jaké jsou vaše finanční limity na tento projekt.

Zároveň dopřejte prostor i námětům mladé slečny. Množství inspirace je možné najít na internetu nebo třeba v pokojících kamarádek. Pak už zbývá „jen“ najít to, co bude odpovídat finančním vašim možnostem a jejím představám. Ne vše musí být za každou cenu nové. Často se úspěšně může zrenovovat starší nábytek, mnoho doplňků je možné vyrobit.

Kde se šetření nevyplácí

Šetření za každou cenu nemusí být výhra. Zvlášť v době, kdy se převážná část studia odehrává v domácích podmínkách, bychom měli věnovat zvýšenou pozornost ergonomii studijního místa. Tedy především výběru židle a stolu, u kterého by nemělo chybět vhodné osvětlení. Dostatečně kvalitní by měl být také prostor na spaní.

Pohodlí i soukromí

I v sebemenším pokojíčku by měl být prostor pro pohodové lenošení, pokud možno i s kusem soukromí. Někdy ho pomůže zajistit vhodně umístěný závěs, jindy skvěle poslouží paraván. Právě v tomto bodě může mít každý velmi rozdílné představy.

Někoho potěší klasické houpací křeslo, jiný se raději natáhne na hřejivý koberec nebo se usadí na širokém okenním parapetu.

Tady bydlím já…

Kdo rád tvoří, může si pokojíček vyzdobit vlastními výtvory. Ať už obrázky či fotografiemi nebo třeba vlastnoručně vyrobeným lapačem snů. K výzdobě můžeme využít i washi pásky.

Výhodou těchto pásek z rýžového papíru je, že je můžeme snadno nalepit jak na nábytek, tak na zdi, a neméně snadno je později odstranit. Nabídka barev i vzorů je velmi široká. Prostor by měly v pokojíčku dostat také zájmy mladé slečny. Někomu udělá radost lezecká stěna nebo ribstole, jiný ocení prostor pro květiny nebo třeba akvárium.

Zdroj: www.living.cz, www.dumazahrada.cz