Zdroje: www.jenzeny.cz, feng-shui.lovetoknow.com, www.zee5.com

Feng-šuej vám pomůže i s výběrem rostlin

Čím déle se lepí smůla na paty, tím hlouběji jsme schopni uvěřit v osud, štěstí, horoskop, magii, uřknutí či špatnou karmu. Když se nedaří, padá na vás celý svět a jedna věc za druhou se kazí, nefunguje a boří vaše plány, mohou pomoct pokojovky.

Asiaté mají jasno a nenechávají nic náhodě. Podle čínské nauky feng-šuej můžete prostor kolem sebe uzpůsobit všem vašim potřebám, především harmonii jin a jang. Negativní energii můžete čelit a štěstí vrátit domů i pomocí pokojových rostlin.

Pokojové rostliny pro štěstí potěší i květy

Také na štěstí a bohatství či úspěch, které jdou ruku v ruce, feng-šuej myslí. Aby se vám smůla vyhnula obloukem, doporučuje tyto rostliny.

Mezi nejkrásnější a nesmírně oblíbené patří orchideje. Jsou považovány za rostliny, které jsou nejen esteticky na výši, ale také spirituálně. Jsou spjaty s čistotou, úspěchem, ale také plodností. Feng-šuej je doporučuje do kanceláří, obýváků i meditačních prostor. Aktivují positivní čchi energii a patří vyšším čakrám.

Pokud jste propadli kráse toulcovky čili lopatkovce, může to být třeba i tím, že nosí štěstí. Krásně bíle kvetoucí rostliny jsou známé pro čištění ovzduší, ale také jsou to prostě a jednoduše zdobné pokojovky. Jsou nenáročné, ale vyžadují dobrou zálivku, jejich přítomnost v bytě je po všech stránkách přínosná.

Zdobné pokojové rostliny pro štěstí podle feng-šuej

Obyčejný potos je ve většině domácností a je to také rostlina, které se nerušeně daří v kancelářských prostorách. Nenáročný a často jen ve vodě pěstovaný potos je také rostlinou, která naláká štěstěnu vaším směrem.

Zelené bambusy, které se olistí a zdobí, jsou jednoznačně připomínkou asijské kultury. Jejich minimalistický vzhled se hodí do jakýchkoli prostor a majitelům zajistí úspěch a štěstí na všech frontách. Do domácnosti přinese bambus harmonii a moudrost. I když tyto zelené tyčky s typickými kolínky obecně nazýváme bambusem, správně jde o dračinec pruhovaný.

Se štěstím a prosperitou se také spojuje oblíbená tlustice. Je to rostlina, s krásně pevnými a lesklými lístky. Květem sice většinou nepotěší, ale jako zdravá vzrostlá rostlina je krásná sama o sobě. Dopřejte jí pěknou nádobu a bude reprezentativní až až. Tlustice navíc není jen jedna, můžete si pořídit i varianty s různě tvarovanými lístky.

Na východní či severní stranu bytu, byste měli umístit aloe vera. Je to rostlina nenáročná, navíc oblíbená pro své gelovité listy, které mají mnohé využití. Také aloe má několik velmi rozdílných variant. Především lístky rostoucí do spirály jsou velmi pěkné a jistě přinesou štěstí tolik, jako původní aloe vera.

Mezi rostliny, které feng-šuej doporučujte pro šťastnou domácnost, patří mnohé další a ještě exotičtější rostliny. Je to například eukalyptus, ženšen či dříve populární fíkus pryžodárný. Obecně by měly být pokojové rostliny pro štěstí umístěny v jihovýchodním rohu bytu, nicméně existuje řada dalších doporučení, jelikož feng-šuej je komplikovaný systém životního stylu.

Související články