Připáleniny odstraní škrabka

Nečekaným pomocníkem doporučovaným především uživateli sociálních sítí, kteří sdílejí rady týkající se nejefektivnější, ale zároveň levné očisty domácnosti, se stala škrabka. Jednoduchou pomůcku můžete použít jen tak, anebo v kombinaci s oblíbeným čistícím prostředkem. Je tedy jen na vás, či zvolíte suroviny šetrné k přírodě nebo agresivnější čistící prostředky.

Škrabka na odstranění připálenin má i další využití

Když se nad tím zamyslíte, není to vlastně nic tak převratného. Škrabku běžně používáme v zimě na čelní sklo auta a také zvládneme okna očistit bez poškrábání či jiného znehodnocení automobilu. Stejně tak je to i se sklokeramickou deskou. Škrabky lze zakoupit v různém provedení a některé již na přebalu uvádějí, že jsou určené právě k očistě varné desky, ale i dalšího skla nebo keramiky v domácnosti. Škrabka sestává z rukojeti a ostrého břitu. Škrabky určené přímo na varné desky lze běžně koupit. Jejich cena se pohybuje okolo sta korun a uživatelé je hodnotí jen velmi kladně.

Připálené povrchy očistíte jednoduše škrabkou

Škrabky nepoškozují povrch varné desky a perfektně odstraní i velmi starou a zapečenou špínu usazenou na enamelových površích v troubě i okénku dvířek. Jednoznačně jde o velmi účinnou pomůcku, kterou můžete také dobře zkombinovat s dalšími přípravky, které běžně používáte, ať už jde o sodu a ocet, sodovku a sůl nebo běžné průmyslově vyráběné čističe. Výhodou škrabky je, že i když musíte investovat manuální práci do očištění varné desky nebo trouby, úklid jde velmi hladce díky ostrému břitu a dobrému uchopení. Škrabka krásně klouže po povrchu bez nutnosti hrubé síly.

Zdroje: https://www.bydlimekvalitne.cz, https://www.express.co.uk