Chybí vám na zahradě stůl, ovšem přebývají dveře? Máme jednoduché řešení. Stůl vyrobíte ze dveří, stačí je obrousit a natřít. Kliku ani dvě skleněné výplně nemusíte odstraňovat. Pod hotový stůl stačí dát dva jednoduché podstavce. Na povrch stolu pak můžete nastříkat třeba nápisy, a to pomocí šablon, které koupíte v běžných obchodech pro kutily či papírnictví. Šablonu připevněte fixační páskou, barvu nanášejte buď houbičkou nebo tupovacím štětcem, rozprašovačem nebo sprejem a nechte zaschnout.

Pro zahradnice

Všechny zahradnice by teď měly zbystřit pozornost. Staré dveře totiž poslouží i k výrobě zahradního koutku pro dámy. Natřete je třeba výraznou červenou barvou, přidejte poličky a háčky, na poličky umístěte květináče, květiny, na háčky zahradnické náčiní, aby bylo všechno na zahradě pěkně po ruce.

Svatební dveře

Toužíte po svatebním obřadu v přírodě? Oblíbenou dekorací jsou svatební dveře, které symbolizují vstup do nového života. Pokud nechcete dveře s původní patinou, stačí obrousit starý nátěr a natřít novou barvou, pro svatbu jsou nejlepší jemné pastelové odstíny. Dveře musí stát stabilně, toho docílíte tak, že na zadní část připevníte výklopný pant s podpěrnou tyčí. Její délku musíte dobře změřit, aby dveře nebyly příliš sklopené. Dveře se skleněnou výplní jsou skvělé jako tzv. "vítací dveře", které se umisťují u vstupu. Fixou na sklo pak napíšete vše, co potřebujete a nasměrujete svatební hosty tím správným směrem.

Policová stěna

Dveře se čtyřmi otvory, kde kdysi bývalo sklo, využijete pro výrobu policové stěny třeba do obývacího pokoje. Dveře lehce obruste, natřete, nátěr nechte dobře zaschnout a poté znovu obruste, aby získaly správnou patinu. Dveře opřete o stěnu tak, jak potřebujete a změřte si délku jednotlivých poliček, které pak přišroubujte do jednotlivých otvorů.

Zdroje:https://homebnc.com, www.bobvila.com