Ramínka na oblečení najdeme v každé domácnosti, ale jen málokdo ví, jak je efektivně vylepšit. Snadné vychytávky mohou pomoct jak s otlačením, tak i se sklouzáváním oblečení z ramínka. Stačí si připravit pouze ramínka, toaletní ruličky nebo gumičky a nůžky. Díky tomu se už s ramínky na oblečení nikdy zlobit nebudete!

Ramínko na kalhoty

Jak použít ruličky od toaletního papíru na ramínko, můžete vidět ve videu:

Zdroj: Youtube

Na ramínko se klasicky věší i společenské kalhoty, u kterých by bylo nevzhledné pomačkání. Kalhoty přehnete v pasu na půl a prostrčíte je skrz ramínko. Abyste je nemuseli dvakrát žehlit, rozstřihněte tři ruličky podélně a navlíkněte je na spodní část šatního ramínka. Díky tomu se kalhoty neotlačí a nevznikne tak žádná deformace vyžehlené látky.

Vytahané svetry a trička

U ruliček od toaletního papíru ještě chvilku zůstaneme. Podobný efekt jako na kalhoty, můžou mít ruličky také na trička a svetry. V tomto případě provlíkněte ruličky ze shora, díky čemuž nebudete mít vytahaná a otlačená ramena na tričku. Mezi nejlepší ramínka patří ta dřevěná, která krásně drží tvar oblečení.

Gumičky proti sklouznutí

Pověsíte si oblečení na ramínka, ale po znovuotevření skříně leží na zemi? Tento problém dokáže člověka pořádně naštvat. Máme pro vás geniální trik, jak se s tím hravě poprat! Obmotejte oba konce ramínka kuchyňskou gumičkou, která sklouznutí snadno zabrání. Pokud budete potřebovat opět klasické ramínko, stačí gumičky sundat a máte ho zase k dispozici.

Téměř neviditelná vychytávka

Mimo kuchyňských gumiček můžete rovněž použít tavnou pistoli, která nebude ve finále vůbec nápadná. Stačí nanést lepidlo na horní část ramínka a počkat, až zaschne. Při práci s tavnou pistolí buďte opatrní, abyste se nepopálili o horké lepidlo. I toto opatření proti padání oblečení z ramínek lze zcela snadno odstranit v případě potřeby.

Zářezy na ramínku

Některá ramínka jsou vybavena háčky nebo zářezy, které rovněž slouží na pověšení oblečení. Tento způsob věšení je využíván v případě, kdy se na oblečení vyskytují špagetová ramínka. Nacházejí se především u triček bez rukávů, které byste jinak velmi těžce pověsili, a proto je raději nikdy nestříhejte.

Zdroje: dumazahrada.cz, adbz.cz, cz-butlerluxury.glopalstore.com