Držte se stávajícího uspořádání kuchyně

Náklady se vám tak výrazně sníží. Nebudete totiž potřebovat instalatéra ani elektrikáře. Pokud si kuchyni budete rekonstruovat sami, výrazně tím ušetříte. To však neznamená, že nebudete muset hýbat s nábytkem a spotřebiči. Pokud chcete čistou a novou kuchyňskou linku, bude třeba vyčistit prostor i za ní.

Vyčistěte své spotřebiče

I když na první pohled mohou vypadat ošklivě a zastarale, stačí kvalitní chemický čistič a pár hodin trpělivosti. Ze sporáku, myčky nebo i dřezu můžete vykouzlit naleštěné krasavce, které vám bude závidět každá sousedka.

Malování jako základ

Nejjednodušší způsob, jak začít s rekonstrukcí kuchyně, je malování. Ihned se budete cítit mnohem lépe v prostoru, který voní a je čistý bez fleků od oleje a jídla. Zaměřte se na světlejší odstín a barvu vybírejte nejlépe omyvatelnou. Drobné nehody bublajícího hrnce vás tak nebudou stresovat.

Staronový nábytek

Pokud se vám skříňky na kuchyňské lince doslova nerozpadávají, můžete je oživit nátěrem. Stále je to nejlevnější možnost, jak celkově vzhled kuchyně vylepšit.

Pokud ale chcete rychle změnit vzhled této místnosti, můžete vyměnit dvířka a vše dotvořit třeba keramickými originálními úchytkami. Stačí znát přesné rozměry a pak se jen rozhodnout, do jakého stylu kuchyň naaranžujete. Na trhu jsou k dostání dvířka ve stylu provence, moderní, designové a rustikální kuchyně. Cena dvířek se liší od velkosti a kvality materiálu. Nejlevnější jsou však k dostání od 130 korun.

Nová pracovní deska

Nová kuchyňská pracovní deska je při rekonstrukci kuchyňské linky absolutním základem. Nejenže získáte nový vzhled linky, ale také nového kvalitního pomocníka při přípravě jídel. Laminátovou pracovní desku o rozměrech 186x2,8 cm už dokážete sehnat za tisíc korun. Instalace je nenáročná a obchody nabízejí i vyřezání prostoru pro dřez v ceně či za malý poplatek.

Je nutný obklad nad linku?

Pokud nemáte již nad linkou nainstalované kachličky, které by bylo škoda sundat, posledním detailem nové kuchyňské linky je obklad. Ten chrání zeď před znečištěním. Vyrábí se z různých materiálů a cena se pohybuje od 200 korun. Další alternativou jsou i samolepicí omyvatelné tapety.

Poslední detaily

Pokud vám ještě zbývají peníze, můžete koupit drobné pomocníky do kuchyně, kteří staronovou linku ještě více oživí. Nový odkapávač na nádobí, držák na houbičky, dávkovač saponátu, závěsná lišta nebo madla na skříňky jsou pomyslnou třešničkou na dortu, díky nimž se vám bude ještě lépe vařit.

Zdroj: www.idealhome.co.uk, www.goodhousekeeping.com