V případě, že máte doma v šuplíku více ochranných roušek, než jste stihli doposud spotřebovat, máme pro vás jejich další využití. Mohou vám pomoci vyčistit nejen záchodovou mísu, ale třeba i osvěží vzduch a odeženou obtížný hmyz. Pokud vás však obtěžují nevzhledné usazeniny v záchodové míse, máme pro vás i pár dalších užitečných tipů, které jsou šetrné k přírodě.

Inspirovat se můžete ve videu:

Zdroj: Youtube

Rouška s citrony vyčistí toaletu

Vezměte si nepoužitou ochrannou roušku a z jedné boční strany odstřihněte celý okraj i s gumičkou. Rouška je tvořená z minimálně dvou vrstev, které od sebe budete moci oddělit a otevřít ji jako například sáček. Poté rozkrojte 1 citron na dvě poloviny a jednu z nich dále naporcujte na čtvrtiny. Vložte je do připravené roušky a pomocí odstřižené gumičky ji zavažte, aby citrony z roušky později nevypadly. Ouško, které jste neodstřihli, poslouží jako poutko k uchycení.

Tuto vychytávku lze využít k perfektnímu čištění a provonění toalety. Nazdvihněte víko nádržky a jednoduše do ní za ouško roušku s citronem zavěste tak, aby byl celý obsah pod vodou. Při každém spláchnutí pak citronová voda pomůže čistit vnitřní stěny mísy, a navíc bude celá místnost krásně vonět po citrusech.

Osvěžovač i odpuzovač

Takto připravenou ochrannou roušku můžete snadno využít nejen jako osvěžovač vzduchu kdekoliv v místnosti, ale i jako odpuzovač nepříjemného hmyzu. A aby roušky nepůsobily tak neatraktivně, můžete ji pomalovat či předem obarvit do různých odstínů.

Ani použité čajové sáčky nejsou hned k zahození

Pokud chcete mít dokonale čistou záchodovou mísu, můžete k jejímu vyčištění použít také použité čajové sáčky. Pro odstranění nepříjemných usazenin položte na špinavá a zanesená místa několik čajových sáčků, které udělají „špinavou“ práci za vás. Zhruba po 20 minutách sáčky odstraňte a vyčistěte vnitřní stěny záchodovou štětkou. Stanovenou dobu nepřekračujte, výsledný efekt by pak mohl být opačný, ale jinak se dočkáte překvapivého výsledku. Vaše toaleta bude zářivě bílá a plná lesku.

Zdroje: www.vychytavkov.cz, www.jakcistit.cz, www.chalupari-zahradkari.cz