Šedivé vlasy zpravidla zastihnou každého z nás. Někoho dříve, někoho později. Jedná se o jeden ze znaků stárnutí organismu. Časem totiž ubývá pigmentace ve vlasových folikulech a melanin je čím dál tím více průsvitný. Příčiny vzniku mohou být však i jiné. Někdy se může jednat o dědičnost, jindy ovlivňují šedivění vlasů dlouhodobě užívané léky a často přispívá i nezdravý stres.

Zkuste to přírodně

Vlasy si nemusíte poškozovat chemickými barvami, které časem snižují jejich kvalitu. Způsobují jejich nadměrné vysoušení, zvýšenou lámavost a někdy i alergii. Postarejte se o své vlasy zdravě, postačí vám k tomu jen koření a káva.

Inspirovat se můžete na videu zde:

Zdroj: Youtube

Vyrobte si elixír na šediny

Budete potřebovat hřebíček, který je na šedivé vlasy účinnou přísadou. Nasypte do hrnce 1 polévkovou lžíci tohoto koření a přidejte 1 polévkovou lžíci instantní kávy a 2 vetší bobkové listy. Zalijte 1,5 šálkem studené vody a jakmile směs přijde k varu, nechte ji vařit po dobu 10 minut. Vznikne vám tmavý odvar, který je potřeba přes sítko scedit. Nechte ho vychladnout a můžete jej skladovat v uzavíratelné sklenici v lednici.

Použití je snadné

Před aplikací si nalijte odvar do malého rozprašovače. Vlasy si vždy rozhrňte na pěšinku a šedivé vlasy si nastříkejte roztokem. Jakmile takto nastříkáte všechny odrosty a bílé vlasy, nechte tak 2 hodiny ve vlasech působit. Následně vlasy omyjte a ošetřete běžným způsobem. Kúru si můžete udělat dvakrát do týdne. Šedivé vlasy vás zanedlouho už trápit nebudou.

Zkuste i šalvěj s rozmarýnem

Smíchejte obě bylinky v poměru 1:1, zalijte je 1 šálkem vroucí vody a nechte tak 10 až 15 minut louhovat pod pokličkou. Poté odvar sceďte a používejte ho pravidelně jako vlasovou vodu po umytí. Pokračujte až do té doby, dokud nedosáhnete požadovaného odstínu.

Zdroje: www.svetkreativity.cz, www.wikihow.cz, www.damskydenik.cz