Blátivé dny

Ne nadarmo říkají seveřani, že teploty pod nulou jsou lepší než blátivé chladné dny. Hospodyně poukazují na fakt, že domů donesme špíny mnohem více, než když mrzne. A už je to tady. Období mokrých a špinavých, ale také zabahněných bot i oblečení se blíží. Ve městech nebo na chodnících na venkově ještě dokážeme udržet obuv čistou, ale jakýkoliv pobyt na zahradě nebo v přírodě se bez zablácených a špinavých bot a psích tlapek neobejde. Nebojte se, váš koberec může být zase jak nový. Chce to jen použít ten správný (i když poněkud nečekaný) přípravek.

Na skvrny od bláta nečekaným pomocníkem

Víte jak se rychle a efektivně zbavit bláta na koberci? Překvapí vás nečekaný přípravek! WD-40 zná každý cyklista či mechanik, ale měli by jej znát i hospodyňky. Je to totiž prostředek na bázi oleje, který snadno pronikne mezi vodu a materiál, na němž ulpěla, a pomůže jejich separaci. Chrání tak například kovy od rezavění. WD-40 má mnohá využití i v domácnosti. A vyčištění koberce není výjimkou.

Jak odstranit skvrny od bláta z koberce?

Mokré bláto lze dobře z koberce odstranit právě přípravkem WD-40. Aplikací na skvrnu od bláta, se kapalina „vsákne“, ale vlastně oddělí mokré bláto od vlasu koberce. Po nastříkání na skvrnu nechejte přípravek chvíli působit a následně vytřete vlhkou houbičkou nebo kusem textilu. Tímto způsobem odstraníte špínu. Následným vyčištěním saponátem nebo speciálním prostředkem na koberce odstraníte i zbytky WD-40. I světlý koberec bude vypadat jako nový.

Zdroje: https://www.express.co.uk, https://primanapady.cz