Spálit žehličku je docela jednoduché

Pokud jste tak šikovní jako já, pak i vám se stává, že spálíte žehličku. Nečistoty, tisk na tričku, nevhodný syntetický materiál a tak dále, to všechno se pozvolna lepí na žehlící plochu. Mnohdy ani vylepšené super kluzké či teflonové povrchy žehlící plotýnky nezabrání usazení tenké, ale nepříjemné vrstvy nečistot.

Spálená žehlička je často nepoužitelná

Doslova tragédií je vyžehlit takovou žehličkou bílou halenku nebo tričko. Jak ale žehličku očistit, aniž bychom poškodili povrch žehlící desky? Triků na vyčištění spálené žehlící plochy je mnoho. U pokusů o očištění pamatujte na to, že pokud se dotýkáte rozpálené žehličky vlkým hadrem nebo houbičkou, velice rychle se popálíte. A pokud zvolíte nevhodný syntetický materiál, můžete problém na žehlící desce ještě znásobit. Na internetu najdete spoustu nápadů, jak na to, a některé z nich doporučují i výrobci a prodejci malých domácích spotřebičů.

Tipy a triky jak očistit žehličku

Můžete si vybrat z několika způsobů. Od pisatelů blogů a ve skupinách na sociálních sítích se dozvíte mnoho způsobů, jak použít přípravky, které máte běžně doma. Prý všechny zaručeně fungují a slibují nejen dobrý výsledek, ale také minimum práce. Nejčastěji je zmiňované použití soli, octa či zubní pasty. Už jste ale slyšeli o použití paralenu?

Jak očistit žehlící plochu paralenem

Na očištění spálené žehličky paralenem budete potřebovat jednu nebo dvě nepotažené tablety tohoto léčiva, pinzetu a čistý bavlněný nebo plátěný hadřík.
Nepotahované tablety paracetamolu jsou posledním hitem v čištění spálené žehličky. Začněte tím, že zapnete žehličku, aby hřála. Tabletu paralenu držte pevně pomocí pinzety, tak abyste se o žehličku nespálili. Krouživými pohyby nebo třením ze strany na stranu očistěte připálené nečistoty. I když jde čištění tabletou paralenu docela dobře, dejte si práci a poctivě odstrantě špínu i v okolí trysek. Abyste se zbavili veškerých drobků a smítek, přetřete žehlící plochu čistou utěrkou nebo horkou žehličkou vyžehlete kus látky. Zvolte bavlněný nebo plátěný hadřík, na kterém nebude vadit, pokud na něm drobky a nečistoty ulpí. Pokud se v drobných otvorech žehlící plochy zachytily částečky očištěných nečistot, párkrát profoukněte trysky párou.

Zdroje: https://www.thesun.co.uk, https://www.dailystar.co.uk