Také vás trápí stále dokola znečištěný sprchový kout, kde se usazují zaschlé kapky na skleněných dveřích, mapy od mýdel a šampónů nebo skvrny z vodního kamene? Čištění koupelny není zrovna zábavná činnost, ale se správnými pomocníky si ji můžete jednoduše ulehčit a vyhnout se dokonce i agresivní chemii. Účinné prostředky totiž najdete doma a nemusíte je nakupovat v obchodech.

Inspirovat se můžete ve videu:

Zdroj: Youtube

Úspěch tkví v pravidelnosti

Pokud chcete, aby se váš sprchový kout leskl čistotou, udržujte jej čistý po každém sprchování. Při větším úklidu pak nebudete muset drhnout zbytečně velké nánosy nečistot. Využijte k tomu stěrku, kterou po každém sprchování stačí setřít kapky na dveřích i stěnách sprchového kouta. Zbráníte tak zasychání vodního kamene, které vytváří nevzhledné bílé skvrny. Zároveň houbičkou odstraňte mýdlové a mastné usazeniny včetně všech vlasů.

Jak sprchu vyčistit, aby se v ní neusadil velký nános špíny?

Ocet do rozprašovače

Jedním ze skvělých známých přírodních prostředků k mytí sprchy je ocet, který dokonale rozpouští vodní kámen. Díky tomu se jej velice snadno zbavíte a dokonale zatočíte i s mastnotou. Ocet má zároveň perfektní dezinfekční a antibakteriální účinky. Stačí když naneste trošku octa na houbu a můžete začít čistit.

Stejně tak lze octový roztok aplikovat pomocí rozprašovače, nechat chvíli působit a poté dočistit kartáčkem a opláchnout čistou vodou. Na závěr doleštěte suchým hadříkem.

Dokonalá čisticí směs

Pokud chcete, aby se skla vašeho sprchového koutu krásně vyčistila a leskla, zkuste trik s citronem a jedlou sodou. Jedná se o dokonalou čisticí směs, která i bělí a odstraní nepříjemné zápachy.

Stačí když vymačkanou šťávu z citronu smícháte se sodou, nanesete na houbičku a můžete začít s úklidem. Nebo lze využít napůl rozkrojený citron, který chvíli položíte do jedlé sody a následně s ním potřete veškeré zanešené plochy. Nakonec vše opláchněte a vyleštěte papírovou utěrkou či suchým hadříkem.

Geniální trik: Tableta v houbičce

Pokud chcete, aby sprchový kout přímo zářil čistotou, sáhněte po klasické tabletě na mytí nádobí. Díky ní vám půjde práce mnohem lépe od ruky.

V houbičce na nádobí jednoduše vystřihněte otvor, vložte do ní tabletu, navlhčete ji a můžete začít s čistěním. Vniklou pěnu nechte chvíli působit, protože se nánosy nečistot dokonale rozpustí. Pak veškeré plochy včetně baterie a sprchy omyjte teplou vodou a opět vyleštěte. Rozhodně ale vždy použijte ochranné gumové rukavice.

Smíchejte colu s trochou alkoholu

Fakt, že má tento oblíbený nápoj i čistící vlastnosti je všeobecně známý. Ve chvíli, kdy ho ještě posílíte trochou alkoholu, vznikne vám dokonalý pomocník. Směs těchto dvou tekutin nalijte do rozprašovače a po aplikaci ji nechte tak 10 až 15 minut působit. Pak už jen čištěný povrch spláchněte studenou vodou a vytřete do sucha.

Zdroje: www.bydleni.magazinplus.cz, www.kreativnija.cz, www.bydlimekvalitne.cz