Tenisové míčky se dají velmi dobře využít i mimo hřiště a mohou ještě báječně posloužit. Existuje totiž mnoho způsobů, jak je recyklovat a znovu použít! Ptáte se jak?

Praní a sušení prádla

Tenisové míčky jsou bezvadným pomocníkem při praní a sušení prádla. Ocení je každá hospodyňka. Jednoduše stačí přihodit 3 až 4 kousky do pračky, když zrovna perete péřovou nebo prošívanou bundu. Stejně tak se skvěle hodí i k bundám s umělým kožíškem. Chcete mít nadýchané předložky a koberečky z koupelny či toalety? Perte je také s tenisáky. Pomohou udržet materiály krásně načechrané a bez nehezkých žmolků. Dokonalou službu vám udělají i při praní textilií, které se lehce mačkají. A mají i další výhodu! Během praní či sušení se na ně nachytají chloupky a vlasy.

Vaše podlaha zas bude zářit

V případě, že máte světlou podlahu, velmi dobře znáte situaci, kdy na ní zůstávají tmavé šmouhy od tmavých podrážek. Stačí vzít do ruky starý tenisák a jednoduše skvrny vygumovat. Jeho povrch je zcela jednoduše smaže a hlavně podlahu nepoškrábe. Podobnou službu vám tenisák udělá na osahaných místech na dveřích či na nábytku, který vám počmáraly děti, když si hrály s pastelkami či voskovkami.

Sportovní a relaxační pomůcka

Použité tenisáky jsou také úžasným a levným pomocníkem při cvičení. Poslouží vám například k uvolnění a masáži chodidel. Jednoduše si stoupněte a míček lehce přišlápněte středem chodidla. Následně ho mírně stlačujte a koulejte s ním pod nohou v různých směrech střídavě s větší či menší intenzitou. Nádherně si tak uvolníte pojivový a svalový systém nohy, čímž budete předcházet bolestem lýtek, plochým nohám, patním ostruhám či vbočení palce nebo kladívkovým prstům. Namasírovat si můžete i lýtkový sval. V poloze vsedě přiložte tenisák pod vaše lýtko a povalujte nohou na míčku. A nezapomeňte na záda, těm masáž udělá obzvlášť dobře. Vložte si tenisák pod spodní část zad a povalujte se na něm tak, abyste necítili žádnou bolest, jen úlevu. Máte partnera? Postarejte se o něj a namasírujte ho míčkem v oblasti krku a ramen. Uvidíte v mžiku jeho blažený výraz.

Chraňte děti před zraněním

Tenisáky vám udělají i dobrou službu pro bezpečnost malých dětí. Nikdo nechce, aby se zbytečně zranily o nebezpečné rohy stolů, postelí a skříněk. Stačí je rozříznout a nasadit na ostrá místa.

Máte psa? Tenisák pro něj bude nejen zábava, ale i zásobárna dobrot

Když tenisák proříznete, stane se vám z něj důmyslná a praktická schránka na pamlsky pro vašeho psího mazlíčka, kterou s sebou můžete nosit na vycházky. Starý tenisový míček bude i pejskova oblíbená hračka, když do něj vyříznete otvory, kterými provlečete kus lana a na koncích zajistíte roztřepením nebo uzly.

Trénujte si zručnost a bavte se

Chcete si odpočinout a získat novou dovednost? Vezměte pár nevyužitých tenisáků a naučte se žonglovat. Můžete zapojit i děti a zažijete tak spoustu společné legrace.

Zdroje: www.turningclockback.com, www.familyhandyman.com