Tableta do myčky zatočí se špínou i v troubě

Tableta do myčky na nádobí rozhodně není vhodným prostředkem jen na čištění trouby. Ideálně balená a tvrdá kostka přípravku je velmi účinná, navíc ji lze dobře uchopit a použít její tvrdosti k jemnému drhnutí. Abrazivní vlastnosti nepoškodí sklo nebo velmi lesklé povrchy, a přesto jsou dostatečně dobré na očištění velmi zanesené trouby.

Tabletu do myčky můžete směle použít také na čištění obkladů a spár. Rozhodně se dobře hodí na čištění připáleného dna hrnců či pánví. Pokud jsou však teflonové, nedrhněte ani velmi tvrdou tabletou, ale raději si udělejte pastu na čištění. Tableta vám pomůže také odmočit špínu z vnitřku popelnice nebo odpadkového koše či očistit plastový zahradní nábytek.

Než tabletu do myčky použijete, chraňte hlavně ruce!

Než tabletu použijete, vždy pamatujte, že je nejen vhodné používat rukavice, ale také ochránit dýchací cesty. Pokud ústa a nos nechráníte, pak se zbytečně nenaklánějte nad rozpouštějící se tabletu a dobře místnost větrejte.

Jak vyčistit troubu tabletou do myčky nádobí

Použití tablety do myčky na vyčištění trouby je jednoduché. Rozbalte tabletu, navlékněte si rukavice a nachystejte malou nádobu s vlažnou vodou. Tabletu namočte tak, aby mírně nasákla, ale aby se nezačala drobit či rozpouštět. Když je tableta vlhká začněte jí drhnout troubu. Napřed jen za pomoci tablety namočte a nechejte chvilku působit, než místo začnete tabletou drhnout.

Pokud máte za to, že je potřeba vystavit troubu působení čistícího prostředku v tabletě déle, anebo se vám tableta nedopatřením rozpustila, rozmíchejte ji s troškou vody v hustší pastu a tou pokryjte maximum plochy trouby. Nechejte působit 5 minut a pusťte se do očištění napřed kartáčem a pak setřete hadříkem.

Zdroje: www.thekitchn.com, www.tasteofhome.com, adbz.cz