I když pračka sama o sobě má schopnost krásně vyčistit oblečení, špína z něho se postupem času nahromaďuje uvnitř, kam lidské oko ani nedohlédne. Pro hloubkové čištění zkuste použít třeba i obyčejnou tabletu do myčky. Je účinnější než jakékoliv jiné čistící prostředky. Sami budete překvapeni, kolik špíny se v pračce nachází. Jak tabletu použít?

Jak dokonale vyčistit pračku

Jak na to s tabletou do myčky, můžete vidět ve videu:

Zdroj: Youtube

Je to velmi snadné! Stačí hodit jednu až dvě tablety do prázdného bubnu pračky a spustit program na 60 °C. Již po 10 minutách praní uvidíte nečistoty, které se budou nacházet ve vodě. Po hodině praní bude voda hnědá a neskutečně špinavá. Po ukončení pracího cyklu bude vaše pračka čistá a skvěle připravená na běžné praní. Přesvědčit se můžete sami!

Pračka jako nová

Tableta do myčky zaručeně zbaví vaši pračku veškerých nečistot, zápachu a choroboplodných zárodků. Pokud použijete tablety do myčky, které mají speciální vůni, jako třeba citron, bude vaše pračka i krásně a svěže vonět. Po dokončení programu už stačí jen vyčistit filtr, omýt těsnění a zásuvku na prací prostředek.

Buben z nerezové oceli

Proč použít tabletu do myčky? Existuje jednoduchá odpověď. Mycí tableta je navržena tak, aby vyčistila všemožné druhy materiálu, především sklo, porcelán, plast, dřevo, ale i všemožné kovy, jako jsou nerezová ocel, hliník a jeho slitiny, měď nebo mosaz. Buben pračky (levné i drahé) je vyroben z nerezové oceli, kterou má mycí tableta schopnost dokonale vyčistit.

Předejděte vzniku špíny

Mytí pračky pokaždé, když vyperete? To v žádném případě! Starejte se o svou pračku automaticky, a nejen několikrát do roka pomocí mycí tablety.

  • Po vyprání nechte pračku otevřenou, aby dostatečně vyschla a nepříjemně tak nezapáchala. Ve vlhkém prostředí by se tvořily bakterie a plísně, které jistě nikdo nechce.
  • Zásobník na prací prášek nebo aviváž je potřeba rovněž pravidelně čistit. Stačí vytřít suchým hadrem a nechat vyschnout.
  • V gumovém těsnění se mohou usazovat vlasy, chlupy i kapesníčky, které zapomenete vyndat z oblečení. Tento prostor je také velmi důležité pravidelně čistit.

Zdroje: drogeo.cz, smart-cleaners.cz, aazdravi.cz