Není nic lepšího, než si po náročném dni v práci dopřát trochu relaxování v teplé vodě. Pokud se k tomu přidá ještě lehká masáž bublinkami a dokonalý výhled do zahrady nebo na noční nebe, zní to jako dokonalý recept na uvolnění. Venkovní vířivka má většinou své místo na zahradě či na terase, řešení ale existuje i pro menší prostory, jako jsou balkóny nebo pergoly. Trápit vás nemusí ani omezený rozpočet, najdou se také varianty v nižší cenové hladině.

Proč si pořídit vířivku?

Vodní masáž ve vířivce má mnoho pozitivních vlivů na lidské zdraví a psychiku. Kombinace horké vody s masírováním vodními proudy či bublinkami prokrví pokožku, uvolní svalstvo, uleví bolavým zádům a kloubům. Hydromasáž stimuluje lymfatický systém, podporuje správné fungování krevního oběhu, rozšiřuje cévy, snižuje krevní tlak a zároveň celkově prohřívá tělo. Kromě toho zlepšuje náladu, uklidňuje, odbourává stres a přináší úlevu a odpočinek po náročné činnosti. Ve vířivé lázni si užijete úžasnou relaxaci, kterou si budete chtít dopřát co nejčastěji. Za tímto zážitkem přitom nemusíte nikam cestovat, hřejivou vodní masáž si dopřejete i v domácím prostředí.

Malé rozměry, ale dostatečný komfort

Z wellness center a luxusních hotelů jste možná zvyklí na velké vířivky pro pět i více osob. Na domácí vířivku nemusíte klást takové nároky. Proč mít doma ohromnou vanu s protiproudy, která potřebuje rozsáhlý prostor? Dobře vám poslouží i menší model, který se vměstná do úzkých a menších míst a přitom poskytne dostatečné pohodlí pro odpočinek. Menší modely mívají rozměry klasické vany, například vířivá vana pro dva uživatele bývá kolem dvou metrů dlouhá a na šířku vám postačí prostor ještě o půl metru kratší. Takové zařízení se bez problémů vejde třeba na balkón nebo do lodžie. V tomto případě sledujte plošné zatížení vířivky v napuštěném stavu, nemělo by přesáhnout 500 kg na m². Nezapomeňte také promyslet transport a instalaci vany. I malá vana přitom musí poskytnout veškerý komfort pro své uživatele. Ověřte si, že skořepina vany je koncipována alespoň na jednu pozici k ležení a že všechny pozice jsou osazeny dostatečným počtem trysek. Samozřejmostí je snadno dostupný ovládací panel a vybavení kvalitními technologiemi. Většina modelů kromě relaxující hydromasáže nabízí i podsvícení pomocí LED osvětlení s volitelným barevným tónem přesně podle vaší nálady.

Nafukovací vířivka přijde levněji

Ekonomicky daleko dostupnější oproti klasickým vířivým vanám z akrylátu jsou nafukovací vířivky. Jejich cena je několikanásobně nižší, nejlevnější modely pořídíte už za 15 tisíc. Před nákupem vířivky zvažte, kolik lidí a jak často ji bude používat a jestli jsou po vás přijatelné náklady na její provoz. Mezi její hlavní výhody patří jednoduchá instalace, bez námahy ji nafouknete pomocí vzduchového čerpadla, které posléze funguje jako čerpadlo masážní. Pak stačí napustit vodu a v několika minutách je vířivka připravena k použití. Integrovaný topný systém umožňuje ohřát a upravit teplotu vody podle vašich požadavků, maximální teplota vody je 40 °C. Jsou mobilní a dají se velmi snadno přenášet, v létě si pohodu ve vířivce užívejte na zahrádce, v zimě si ji přesunete do zimní zahrady nebo koupelny, případně ji po sezóně složíte a do jara uskladníte. Vířivky se liší formou masáže, povzbudit tělo můžete masáží bublinkovou, existují i vířivky, které kombinují masáž proudy vzduchových perliček a vodními tryskami současně. Na trhu jsou dokonce modely, ve kterých je možné používat slanou vodu, případně lze solonizační jednotku zakoupit zvlášť stejně jako rozličné další příslušenství.