I ucpaný záchod je tématem na sociálních sítích

Na zprůchodnění toalety mají tipy i uživatelé sociálních sítí, kde vznikl nespočet skupin, jejichž členové probírají, jak nejefektivněji, ekologicky i nejlevněji pečovat o domácnost. Každý si najde, o co má zájem, a skutečně mnohdy jde i o velmi neobvyklé způsoby, jak vyčistit či zprůchodnit toaletu.
Vždy je otázkou, čím je toaleta ucpaná a v jakém místě. Některé přípravky jsou prostě vhodnější než jiné, ale to předpokládám každý dokáže odhadnout podle situace. Stále platí, že byste do odpadu neměli vyhazovat zbytky jídel či drobné pevné předměty. Nikdy nepodceňujte tuky! Nejenže dokážou dobře zatvrdnout, ale v odpadu nakumulují i pevnější nečistoty.

Ocet a soda pročistí i ucpaný záchod

Ocet a soda jsou rozhodně klasickými prostředky využívanými k úklidu. Pokud se domníváte, že právě usazené nečistoty, případně mastnota, jsou důvodem ucpání, pak směle do toho.

Na ucpaný záchod platí i horká voda a saponát

Dalším tipem je použití horké vody a saponátu. Pokud se domníváte, že by mohla keramická mísa prasknout, pak máte pravdu. Voda rozhodně nesmí být vroucí. I horká voda okolo padesáti stupňů Celsia si dokáže s usazeninami poradit. Použití saponátu ještě napomůže rozpouštění tuků a jiných usazenin. Horká voda také napomůže rozpuštění přílišného množství toaletního papíru.

Když není zvon, použijte na ucpaný záchod mop

Pokud nemáte dostatečně velký zvon, který by pomohl toaletu zprůchodnit, můžete vyzkoušet i použití klasického kulatého mopu. Trik spočívá v pevném obalení mopu igelitovým sáčkem nebo taškou. Takto chráněným mopem zkuste zprůchodnit odpad opakovaným rychlými pohyby nahoru a dolu.

Trik s fólií protáhne záchod jako velký zvon

Tipem číslo jedná se ale rozhodně stává trik s potravinovou folií. Doporučují jej dokonce i instalatéři a skutečně se zdá být jedním z velmi oblíbených způsobů, jak čistě a téměř bez práce odpad záchodu „prošťouchnout“. Zvedněte záchodové sedátko a toaletu obalte neprodyšně fólií. Pokud jste s těsností spokojeni, stačí už jen spláchnout. Tento způsob vlastně funguje stejně jako zvon. Spláchnutím vznikne podtlak, který pomůže překážku v odpadu posunout, a to většinou stačí k tomu, aby se odpadní trubka uvolnila a zprůchodnila.

Zdroje: https://www.express.co.uk, https://www.realhomes.com