Tabletou do myčky vyčistíte i sprchový kout

Zatímco do myčky tabletu vložíme do příslušného zásobníku a už jen zvolíme patřičný program, s čištěním koupelny to tak snadné nebude. Přece jen určité úsilí bude třeba vyvinout. A také budeme muset vzít vědomí, že tableta se bude chovat tak, jak je to potřeba v její hlavní roli, tedy při mytí nádobí v myčce. Prostě bude pevně držet pohromadě a jen pomalu se rozpouštět.

Nejméně vhodné je držet tabletu při čištění v nechráněné ruce. S podobnými přípravky je vždy třeba pracovat v nepropustných rukavicích. Předejdete tak případné alergické reakci či podráždění rukou. Přece jen odmašťovací přísady jsou velmi koncentrované a jemné pokožce rukou by nedělaly dobře.

Trik s houbičkou

Asi nejlépe se nám bude s tabletou pracovat když ji vložíme do otvoru, který vyřízneme v mycí houbě. Samozřejmě, že použijeme houbu, která nemá hrubý povrch, popř. využijeme tu část, která není drsná. Nejlepší účinky předvede tableta při čištění skleněných zástěn sprchových koutů či van. Snadno s ní odstraníme nejen skvrny od mýdla, ale dodáme povrchu patřičný lesk.

Tablety můžeme využít také k čištění koupelnových obkladů či závěsů. Musíme však dávat pozor, abychom hrubou strukturou nic nepoškrábali. Jak už jsme zmínili dříve – tablety jsou určeny pro mytí nádobí v myčce a proto jsou upraveny tak, aby se uvolňovaly postupně až při vyšší teplotě vody. Na závěr všechny čištěné plochy důkladně opláchneme teplou vodou.